CARSNEWS
NEW MODELS

H PSA εξασφάλισε δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ

Με ανακοίνωσή του, ο Όμιλος PSA έκανε γνωστό ότι εξασφάλισε το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ ως οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών για από τη διακοπή της παραγωγής σε Κίνα και Ευρώπη, αλλά και την κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου για τα επόμενα χρόνια. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποιες τράπεζες θα δώσουν τα χρήματα αλλά διευκρινίζεται ότι η αρχική διάρκειά για τη λήψη τους είναι ένας χρόνος, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για δύο παρατάσεις διάρκειας τριών μηνών έκαστη, πέραν του αρχικού χρονικού διαστήματος.

Ο κ. Philippe de Rovira, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του γαλλικού Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η εξέλιξη ενισχύει την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και να προετοιμαστούμε για το μέλλον. Επίσης, μας δίνει εμπιστοσύνη ότι οι συνεργαζόμενες με εμάς τράπεζες μάς ενισχύουν οικονομικά καθώς αναγνωρίζουν την ανθεκτικότητα του Ομίλου PSA».

Τον Μάρτιο, ο οίκος αξιoλόγησης πιστοληπτικής ικανότητας «Moody’s» ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση οκτώ αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Daimler, Volkswagen, Jaguar Land Rover, PSA, Renault, Volvo, McLaren Holdings και General Motors). Μόλις ανακοινώθηκε αυτό, η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι θα εγγυηθεί στην περίπτωση που οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας χρειαστεί να δανειστούν.

Πάντως, από την PSA δεν αναφέρθηκε εάν το συγκεκριμένο δάνειο τελεί υπό την κρατική εγγύηση ή όχι. Ο Όμιλος είχε αναστείλει τη λειτουργία όλων των εργοστασίων του στην Ευρώπη ως τις 27 Μαρτίου, ενώ ανέβαλε την ετήσια συνάντηση μετόχων για τις 25 Ιουνίου (από τις 14 Μαΐου που είχε οριστεί αρχικά).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Η ανανεωμένη BMW Μ5 είναι προ των πυλών

cars

Η Mitsubishi αλλάζει στρατηγική στην Ευρώπη

cars

Κλασικά Land Rover με μηδενική εκπομπή ρύπων!

cars

Το Toyota Aygo συνεχίζει ως ηλεκτροκίνητο

cars

Η Lamborghini Urus ST-X θα παρουσιαστεί φέτος, ενώ η υβριδική αργεί ακόμα

cars

Εντυπωσιακή παρέλαση 150 Lamborghini στο κέντρο του Τόκιο (photos)

cars

H Nissan μελετά σχέδια διαχωρισμού από την Renault

cars

Αυτή η Delahaye 175 ανήκε στον Sir Elton John

cars