CARSNEWS
NEW MODELS

H R-Reforged θα κατασκευάσει 38 σπέσιαλ Aston Martin

Τα δύο μοντέλα βασίζονται στις V12 Vantage S και σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να εορτασθούν τα 60 χρόνια συνεργασίας της βρετανικής Aston Martin με την ιταλική Zagato (1919-2019). Την «χειροποίητη» κατασκευή τους θα επιμεληθεί ο ανεξάρτητος καροσερίστας R-Reforged (η οποία ανήκει στο ελβετικό AF Racing Group) στις νέες εγκαταστάσεις στο Warwick της Αγγλίας.

Όπως οι DBS GT Zagato και DB4 Zagato Continuation, έτσι και τα Heritage Twins θα αποτελούνται από  ένα Coupe και ένα Speedster. Θα κατασκευαστούν συνολικά 19 ζευγάρια και κανένα δεν μπορεί να πωληθεί «σπαστά» (δηλ. ένα αυτοκίνητο μόνο του). Μάλιστα η Zagato λέει πως ήδη έχουν πωληθεί όλα τα «δίδυμα» της στην τιμή των 1,98 εκατομμυρίων ευρώ δίχως τους φόρους.

Πάντως, όσο σπέσιαλ και αν είναι αυτά τα δίδυμα δεν παύει η τιμή τους να ακούγεται υπερβολική. Έστω και αν δικαιολογείται εν μέρει από το κάρμπον αμάξωμα και την αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 των 5,9 lt με την ισχύ του να έχει ανέβει από τα 525 στα 600 «βρετανικά» άλογα. Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα, ειδικούς τροχούς 19’’ με κεντρικό μπουλόνι τεχνολογίας APP Tech κ.α.

Κάθε ζευγάρι θα είναι πλήρως εξατομικευμένο και ειδικά σχεδιασμένο. Το πρώτο δεν θα μπορούσε να μην πάει σε «οικογενειακά» χέρια, όπως της Marella Rivolta Zagato, η οποία συνδιοργανώνει τον ιταλικό οίκο σχεδιασμού και τον καροσερίστα. Επέλεξε ένα χρυσό χρώμα (το Oro Angelica) και ένα σε πλατίνα (το Platino Acanto) για τα αμαξώματα.

«Τα πιο συμβολικά χρώματα είναι ο χρυσός και η πλατίνα, που είναι πολύτιμα μέταλλα. Ο χρυσός, ένα έμβλημα αγνότητας και διάκρισης, είναι στο νου μου αυτό που χαρακτηρίζει το πρώτο μας αιώνα. Η πλατίνα είναι ανθεκτική στη διάβρωση και έχει μεγάλες καταλυτικές δυνατότητες, κάτι που εύχομαι για τα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε η κυρία Zagato που θα πάρει τα πρώτα Twins το καλοκαίρι του 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα Mercedes GLA μεταμορφώνεται σε pick-up

cars

Ποιος πιλότος της Formula 1 δαπάνησε 6 εκατομμύρια δολάρια για δύο supercars;

cars

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά τον αγώνα στο Σάο Πάολο

cars

ΗΠΑ: Η νόμιμη χρήση μαριχουάνας αυξάνει τα τροχαία δυστυχήματα

cars

Η Toyota Supra δυσκολεύτηκε στο τεστ ταράνδου

cars

Αυτό είναι το ανανεωμένο Mini Countryman

cars

Πιο κοντά στην Ευρώπη το προσιτό Coupe SUV της VW

cars

Η ηλεκτροκίνηση γεννιέται και πεθαίνει στους φορτιστές

cars

Στα 9.000 ευρώ η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars