CARSNEWS
F1 & RACES

H Red Bull Racing επέλεξε τον Albon για το 2020!

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Alex Albon απ’ όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει προαγωγή από την Toro Rosso στην Red Bull Racing, του χάρισαν θέση επίσημου οδηγού στους τετράκις παγκόσμιους πρωταθλητές για το 2020!

Ο Ταϊλανδός οδηγός αντικατέστησε μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα τον Pierre Gasly, μιας και ο Γάλλος αδυνατούσε να κινηθεί ανταγωνιστικά με την RB15. Αντίθετα ο Albon μετράει έκτοτε επτά συνεχόμενους τερματισμούς στο Top-6, προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στους «ταύρους».

Έτσι, με δεδομένη την στρατηγική της RBR να μην στρατολογεί οδηγούς εκτός «οικογένειας» Red Bull (βλέπε: Nico Hulkenberg), ο 23χρονος θα είναι όλη την επόμενη αγωνιστική σεζόν στο πλευρό του Max Verstappen.

Εξέλιξη που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ένα χρόνο πριν αφού και μόνο η έλευσή του στη Formula 1 με την Toro Rosso, είχε αποτελέσει έκπληξη. Αν και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν οι θετικές του εμφανίσεις αφού και με την STR14 είχε πέντε πλασαρίσματα στους βαθμούς.

«Ήταν μία απίστευτη χρονιά για μένα και τώρα θα αξιοποιήσω όσα έμαθα αυτή τη σεζόν, τις εμπειρίες που αποκόμισα, ώστε να βελτιωθώ και να μάχομαι στην κορυφή το 2020», είπε μεταξύ άλλων ο Albon που με 68 πόντους στο ενεργητικό του από το Grand Prix Βελγίου και μετά, είναι αναμφίβολα ένας από τους πρωταγωνιστές του δεύτερου μισού της σεζόν.

Από την πλευρά της RBR, ο επικεφαλής Christian Horner είπε μεταξύ άλλων: «Τα αποτελέσματα του Alex μιλούν από μόνο τους. Είναι δύσκολο να αγνοήσεις αυτό το επίπεδο σταθερότητας, ενός οδηγού που χτίζει τη φήμη μαχητή. Ο Alex απέδειξε πως αξίζει να συνεχίσει να προοδεύει με την Aston Martin Red Bull Racing».

Η εξέλιξη αυτή, διατηρεί τους Gasly και Daniil Kvyat στην Toro Rosso και για το 2020.

--

Related Articles

H Liberty έδωσε προκαταβολές για να σώσει ομάδες της F1

cars

Οι βαθμολογίες της F1 μετά το GP Σ. Αραβίας

cars

ΕΚΤΑΚΤΟ: 12 ποινές σε 8 οδηγούς μετά την ένσταση της Aston Martin!

cars

What the teams said – Qualifying at the 2023 Japanese Grand Prix

cars

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Όταν ο Michael Schumacher είπε ψέματα στον Eddie Jordan…

cars

F1 – GP Κατάρ: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

cars

Formula 1 confirms Pirelli as Global Tyre Partner until 2027 | Formula One World Championship Limited

cars