CARSNEWS
NEW MODELS

H Renault αναζητά συνεργασίες με τη Daimler!

Αυτά ισχυρίζεται ο ίδιος ο Jean-Dominique Senard, πρόεδρος της εταιρίας. Πρόσφατα ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι αποφάσισε να αναθερμάνει αυτή τη σχέση της Renault με τη Daimler, καθώς αξίζει τον κόπο. Μάλιστα και από την πλευρά της Daimler υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για τα πεδία στα οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί μία νέα συνεργασία.

Γυρνώντας πίσω το χρόνο, οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να συνεργαστούν αρχικά το 2010. Τότε η Renault-Nissan και η Daimler εξέλιξαν από κοινού την πλατφόρμα για τα Smart και Twingo. Έκτοτε, οι δύο όμιλοι συνεργάστηκαν σε περισσότερα από δέκα διαφορετικά προγράμματα, ενώ έφτασαν στο σημείο ο καθένας να αποκτήσει μερίδιο 3,1% των μετοχών του άλλου. Σήμερα, το μόνο κοινό που έχει απομείνει είναι κάποιοι κινητήρες και το ελαφρύ επαγγελματικό Citan της Mercedes, που κατασκευάζεται στο πάτωμα του Kangoo, σε εργοστάσιο της Renault.

Από την πλευρά της, η Daimler απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επάνω στο ενδεχόμενο σύναψης μίας πιο στενής συνεργασίας. Σύμφωνα όμως με εκπρόσωπο του ομίλου, «έχουμε εδώ και δέκα χρόνια μία λειτουργική συνεργασία και η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι πολύ θετική».

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση που προκλήθηκε από τον Carlos Ghosn έβαλε στον πάγο όλη αυτή τη συνεργασία. Η Renault έμεινε πίσω, ενώ η ίδια η Daimler αποφάσισε να συνάψει νέες συμφωνίες, όπως για παράδειγμα με τη BMW, για την από κοινού εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Εάν η Renault δείξει ότι αρχίζει να πατάει και πάλι γερά στα πόδια της (όπως φαίνεται) τότε είναι πολύ πιθανό και οι Γερμανοί να επιστρέψουν, αναθερμαίνοντας αυτή τη συνεργασία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Οι Ιάπωνες προμηθευτές μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας

cars

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο για την ηλεκτροκίνηση

cars

Οι κατασκευαστές με έντονη δραστηριότητα στην Κίνα έχουν τώρα πλεονέκτημα

cars

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe μάς δείχνει την… μάσκα της

cars

Η Ford Motor Hellas λαμβάνει μέτρα κατά του κορωνοϊού

cars

Το Volvo S60 Polestar τα βάζει με τους Γερμανούς (Video)

cars

Laser αντί υαλοκαθαριστήρας από την Tesla

cars

Επέτειος 20 ετών για το Hyundai Santa Fe

cars