CARSNEWS
F1 & RACES

H Renault προσπαθεί να «προσηλυτίσει» τη Williams

Γέφυρες προς τη Williams φέρεται να ρίχνει η Renault, με στόχο να αναβιώσει τη συνεργασία τους σε ότι αφορά στην παροχή κινητήρων.

Η γαλλική εταιρεία είναι η μοναδική στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δίχως «πελάτες», αφού παρέχει υβριδικές μηχανές μόνο στην εργοστασιακή της ομάδα που από φέτος θα αγωνίζεται ως Alpine F1. Όμως είναι σαφές πως θέλει να βρει και τουλάχιστον μία συνεργασία, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος σε ότι αφορά στην εξέλιξη/δημιουργία των περίπλοκων υβριδικών μηχανών.

Μέχρι πρότινος, η Renault συνεργαζόταν και με τη McLaren, όμως η βρετανική ομάδα πέρασε στο στρατόπεδο της Mercedes. Το σενάριο επιστροφής των ομάδων της Red Bull δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καθώς όλα δείχνουν πως οι «ταύροι» θα εκμεταλλευτούν την άριστη σχέση με τη Honda θα συνεχίσουν μόνοι τους την αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας των Ιαπώνων.

Πριν την αλλαγή του χρόνου συζητήθηκε το σενάριο της Sauber που μέχρι το τέλος του 2021 έχει συμβόλαιο με τη Ferrari και μάλιστα αγωνίζεται ως Alfa Romeo Racing. Όμως φαίνεται πως οι δύο πλευρές θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους έως το 2025.

Latifi-GB20-Rd4-b1000x600

Άρα η Renault έπρεπε να στραφεί αλλού και σύμφωνα με το Motorsport.com στράφηκε στη Williams. Άλλωστε οι δύο πλευρές έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας, αρχικά την πολύ επιτυχημένη περίοδο 1989-1997 κατά την οποία η βρετανική ομάδα κατέκτησε 5 τίτλους κατασκευαστών και στη συνέχεια τη διετία 2012-2013.

Τώρα, η Williams έχει αλλάξει κεφάλαιο περνώντας στα χέρια της Dorilton Capital και η γαλλική εταιρεία θεώρησε πως είναι μία καλή περίοδος για να αλλάξει συνεργάτη. Όμως υπάρχουν προβλήματα στο σενάριο αυτό.

Η δουλειά στα μονοθέσια του 2022 έχει αρχίσει προ πολλού και η ενσωμάτωση μίας διαφορετικής υβριδικής μηχανής δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Παράλληλα, η Williams έχει πρόσφατα ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας με τη Mercedes από την επόμενη σεζόν. Αυτή δεν θα περιορίζεται στην παροχή υβριδικών μηχανών αλλά θα αφορά και άλλα μέρη, όπως κιβώτια ταχυτήτων και υδραυλικά εξαρτήματα. Κι αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο η Renault δεν είχε στο παρελθόν συνεργασία με άλλη ομάδα.

Όπως και να έχει, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά άρα αν η Williams πειστεί να αλλάξει συνεργάτη, θα πρέπει να το κάνει σύντ

williams_cars1000x600
Η συνεργασία Williams-Renault έχει φέρει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

Η επιστροφή του Mick Schumacher στο Φιοράνο (video)

Θετικός στον Covid-19 κι o Gasly!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 Virtual GP Αζερμπαϊτζάν: Χατ-τρικ για Russell (vids)

cars

LIVE οι κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στο Όστιν

cars

Φόρμουλα 1: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στην αυλαία του Μπαχρέιν

cars

Formula 1: Όλες οι ημερομηνίες παρουσιάσεων που ξέρουμε

cars

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

Έρχεται νέα… βόμβα στη Φόρμουλα 1; Φήμες για μεταγραφή του Φερστάπεν στη Mercedes (ΦΩΤΟ)

cars

Δοκιμή Hyundai Kona 1,6 Hybrid: Πώς και πόσο άλλαξε το νέο SUV

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Hamilton μπροστά από τον Verstappen στο FP2 (vid)

cars

Ο Σουμάχερ… πουλάει ακόμα

cars