CARSNEWS
NEW MODELS

H SportsX δείχνει την SUV όψη της Alpine A110

Πως προέκυψε αυτή η crossover πρωτότυπη εκδοχή; Η Alpine ήθελε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και επέλεξε την έκθεση FAI (International Automobile Festival) στο Παρίσι για να παρουσιάσει την SportsX. Ένα concept που σχεδιάστηκε με επιρροές και περίσσεια έμπνευσης από την A110 που συμμετείχε σε διάφορες αγώνες την δεκαετία του 1980 και με πολλές διακρίσεις.

Για την περίσταση οι Γάλλοι λένε πως στο εν λόγω concept έχουν εμπνευστεί από τη νικήτρια Α110 στο ράλι του Monte Carlo το 1973. Αν και η συσχέτιση είναι μικρού μεγέθους η SportsX με το εμφατικό ανασηκωμένο κατά 60 mm παρουσιαστικό και το φαρδύτερο κατά 80 mm bodykit καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα μηχανικά μέρη με τον turbo τετρακύλινδρο (κινεί και το Megane RS) τοποθετημένο στο κέντρο 1.8 να αποδίδει 252 PS και 320 Nm. Τα οποία περνούν στον πίσω άξονα (όπως και στο κουπέ) δίχως να υπάρχει τετρακίνηση. Είπαμε, πρόκειται απλά για ένα concept που ίσως και να βολιδοσκοπεί την επόμενη μέρα. Και αν αυτή περιλαμβάνει μια Alpine SUV τότε ανυπομονούμε για το πότε θα ξημερώσει…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πότε χρειαζόμαστε τα χειμερινά ελαστικά; (Video)

cars

Nissan: Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ενίσχυση και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας στην Ευρώπη

cars

Κατασκευάζοντας μία χειροποίητη, ξύλινη, Mustang Shelby GT500 (βίντεο)

cars

Επέτειος 20 ετών για το Hyundai Santa Fe

cars

GP Βαρκελώνης 2020: Hamilton uber alles!

cars

Επίσημο: Αυτή είναι η Ferrari SF1000 για το 2020 (Video)

cars

Η Volvo φρεσκάρει τα S90 και V90

cars

Η μοναξιά μιας Ferrari, μιας Porsche και μιας Chevrolet

cars

Νέος «πράσινος» κινητήρας για το Dacia Duster

cars