CARSNEWS
NEW MODELS

H Spyker αναγεννάται!

Για όσους δεν τη θυμούνται, η Spyker ήταν μία ολλανδική εταιρία σπορ αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε το 1999. Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής της σημείωσε αρκετές επιτυχίες. Τα μοντέλα της άρεσαν, ενώ έφτασε και στο σημείο να εισέλθει στη Formula 1, αγοράζοντας το 2006 τη Midland F1 Team. Το σημείο καμπής της, ωστόσο, ήρθε το 2010, όταν για κάποιον αδιόρατο λόγο αποφάσισε να αγοράσει τη Saab από τη General Motors. Μία εταιρία ξοφλημένη η οποία είχε πάνω από δύο δεκαετίες σερί αρνητικά αποτελέσματα στους ισολογισμούς της. Και, φυσικά, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη Spyker, για να καταφέρει η δεύτερη να τη σώσει.

Τα χρόνια που ακολούθησαν λύγισε οικονομικά, με αποτέλεσμα να κυρίξει πρώχευση αρχικά η Saab (το 2011) και κατόπιν η Spyker (το 2014). Αυτό μέχρι τώρα, καθώς από ότι φαίνεται, η Spyker κατάφερε να συνάψει συμφωνίες με τις BR Engineering, SMP Racing και Milan Morady. Οι δύο πρώτες ανήκουν στο ρώσο ολιγάρχη Boris Rotenberg ενώ η τρίτη, μία εταιρία marketing, στο συνεργάτη του προηγουμένου, Michail Pessis.

Ο στόχος είναι να κυκλοφορήσει όχι ένα αλλά τρία νέα μοντέλα, με το πρώτο να παρουσιάζεται εντός του 2021. Αυτό θα είναι το C8 Preliator, το οποίο είχε παρουσιάσει το 2017 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. «Η συμφωνία συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα μηνών της αδιάκοπης προσπάθειάς μας να οικοδομήσουμε μια σταθερή εταιρεία Spyker η οποία θα διαθέτει τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά μέσα για την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων», δήλωσε ο Victor R. Muller, Διευθύνων Σύμβουλος της Spyker. «Η ευγνωμοσύνη μου απευθύνεται στον Boris Rotenberg και τον Michail Pessis για την εμπιστοσύνη που και οι δύο μας έδειξαν».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η τεχνολογία OLED στα νέα φωτιστικά σώματα της Audi

cars

Αναβάλλεται η Έκθεση του Πεκίνου εξαιτίας του κορονοϊού

cars

Έρχεται Jeep Wrangler με κινητήρα V8

cars

Στα 20.000 δολάρια η έκπτωση για την Jaguar I-Pace

cars

Στην Ελλάδα το νέο MINI Countryman. Από 27.546 ευρώ

cars

Verstappen σε… πανικό, λόγω κορωνοϊού!

cars

Πράσινο φως για το Mini Boot της Scuderia Cameron Glickenhaus

cars

Δείτε τι μπορεί να συμβεί αν o οδηγός πηδήξει από το παράθυρο ενός εν κινήσει Tesla (Video)

cars

Teaser για το καινούργιο Infiniti QX55

cars