CARSNEWS
NEW MODELS

H SSC θα κατασκευάσει και ένα μικρότερο hypercar

Το οποίο το είχε πετύχει πριν από 13 χρόνια το SSC Ultimate Aero των 1.305 PS και είχε πιστοποιηθεί από το Guinness ως το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμο με τελική στα 412 χλμ./ώρα. Σήμερα το ρεκόρ κατέχει η Bugatti Chiron με 490,484 km/h και η αμερικανική εταιρία με έδρα την Ουάσιγκτον ίσως να επιδιώξει να το καταρρίψει με το Tuatara που θα κατασκευαστεί 100 φορές.

Ωστόσο, τα ρεκόρ και τα πανάκριβα hypercar δεν είναι αυτά που θα φέρουν χρήμα στην Shelby Supercars (o ιδιοκτήτης της εταιρίας SSC, o Jerod Shelby, δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό Caroll Shelby), αλλά ένα «φτηνότερο» μοντέλο. Φτηνότερο για τα δεδομένα των hypercars και που θα τοποθετείται κάτω από το Tuatara των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλο που το νέο SSC θα είναι μικρότερο και πιο οικονομικό (αν και η τιμή του δεν αναμένεται να πέσει κάτω από επταψήφιο νούμερο) θα έχει εξίσου εντυπωσιακή σχεδίαση και επιδόσεις. Επίσης η χαμηλότερη τιμή αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές και για αυτό το νέο SSC θα έχει τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό παραγωγής.

Όσον αφορά στο ρεκόρ ταχύτητας, όπως προλόγισα το βάρος θα πέσει στο Tuatara. Τουλάχιστον για αρχή να σπάσει το φράγμα των 300 mph. H επίσης αμερικανική Hennessey έχει βάλει τον ίδιο στόχο με το Venom F5, αλλά δίχως να λογαριάζουν την Koenigsegg με το Jesko.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H ΒMW X8 M θα είναι υβριδική με 750 PS!

cars

Fiat 500L & 500X: Θα γίνουν τα 2… 1;

cars

«Παγώνει» η εξέλιξη των κινητήρων της η Formula 1

cars

Η Tesla θα φέρει την επανάσταση και στις μοτοσικλέτες

cars

Test Drive: Tesla Model Y Performance – Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό ηλεκτρικό SUV των 534 ίππων!

cars

Ένα pickup με τα σήματα της Porsche θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο

cars

Η Audi αποκαλύπτει το μέλλον στην CES

cars

«Δεν ήθελα να γίνω γνωστός ως “ο γιός του πατέρα μου”»

cars

Νέο σύστημα για αναλογικά τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

cars