CARSNEWS
AUTONEWS

H Tesla αψηφά τους υπεύθυνους και ανοίγει το εργοστάσιο της στην California.

Ο κόσμος γενικότερα αρχίζει να κινείται ξανά και οι Η.Π.Α. πιο συγκεκριμένα, άρχισαν να άρουν τμηματικά τους περιορισμούς τύπου “Μένουμε σπίτι” ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε πως οι νεκροί στην χώρα έχουν ξεπεράσει τους 80.000. Φυσικά, η κατάσταση δεν είναι ίδια σε όλες τις πολιτείες με κάποιες να  είναι ήδη πιο… ανοιχτές και κάποιες άλλες όπως αυτή της Νέας Υόρκης που θεωρείται δικαίως το επίκεντρο του COVID-19 στις Η.Π.Α. να είναι πολύ πιο προσεκτικές. Στην California από την άλλη, οι περιορισμοί έχουν αρχίσει να αίρονται ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στην Alameda Country, όπου βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της Tesla. Αυτό έχει εξοργίσει τον Elon Musk ο οποίος άνοιξε το εργοστάσιο ώστε να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή, ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει στην σύλληψη του!

Το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της California “άναψε τις μηχανές του” ήδη από την περασμένη Δευτέρα έπειτα από μία διακοπή που διήρκεσε σχεδόν 2 μήνες καθώς οι τοπικές αρχές έκριναν ότι η παραγωγή αυτοκινήτων δεν είναι μία βασική δραστηριότητα. Η απόφαση του Elon Musk να αψηφήσει τις αρχές και να επανεκκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla ήρθε έπειτα από εκτενή προγραμματισμό και μελέτη όσον αφορά στους κανόνες  και τα μέτρα που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους ενώ ο νοτιοαφρικανός κατακεραύνωσε τους υπεύθυνους στην Alameda County για το γεγονός ότι δεν ακολουθούν την στρατηγική του κυβερνήτη της California, ούτε άλλων γειτονικών κομητειών. Έτσι, δεν δίστασε ακόμα και να υποβάλλει μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco, κατηγορώντας την Alameda County για “κατάχρηση ισχύος”.

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της εταιρίας, αναφέρεται ότι η Tesla ενημέρωσε τις αρχές για τις προθέσεις της ενώ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία των εργαζομένων. Στο κάτω-κάτω, το εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα λειτουργεί κανονικά εδώ και καιρό, οπότε υπάρχει το πλάνο και ο προγραμματισμός για την αποφυγή του οποιουδήποτε κρούσματος. Ο Elon Musk έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της Tesla καθώς και όλα τα μελλοντικά της project στο Texas και την Nevada αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”. Εν τω μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, της SpaceX κ.ά. δήλωσε ότι το απίστευτα φιλόδοξο Roadster θα καθυστερήσει καθώς η εταιρία αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα σε άλλα μοντέλα, όπως το δημοφιλές Cybertruck. Ο Musk δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Roadster είναι το “επιδόρπιο” και πως πρέπει πρώτα να βγούνε στο τραπέζι “το κρέας, οι πατάτες και τα λαχανικά”! Όχι ότι η Tesla είναι ξένη στην ιδέα των καθυστερήσεων…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Σβήνει» οριστικά ο 12κύλινδρος της Bentley

cars

Η Suzuki στην κορυφή

cars

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα εσωτερικά στις Η.Π.Α.

cars

«Μουσικό Κουτί» με αφιέρωμα στα «Τραγούδια του Κινηματογράφου»

cars

Continental. Στήριξη με νόημα και ουσία

cars

Mercedes-Benz Vans. Νέα πρόταση με όφελος τιμής και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα.

cars

Skoda Octavia RS iV. Με νέο focus αλλά τον ίδιο χαρακτήρα!

cars

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά, 22χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

cars

Το Toyota RAV4 περνά πλέον το test αποφυγής ταράνδου!

cars