CARSNEWS
NEW MODELS

H Tesla νιώθει την καυτή ανάσα του Fisker Ocean

Η Fisker έκανε την… απειλή της πραγματικότητα αποκαλύπτοντας τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου την έκδοση παραγωγής ενός προσιτού και άκρως ανταγωνιστικού ηλεκτροκίνητου SUV.

Το Fisker Ocean, όπως ονομάζεται, ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων οχημάτων ελευθέρου χρόνου και η καλιφορνέζικη φίρμα το χαρακτηρίζει ως το πλέον βιώσιμο τετράτροχο του πλανήτη εστιάζοντας στην ικανότητά του να αντλεί ενέργεια από τον ήλιο.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στους ηλιακούς συλλέκτες με τους οποίους εφοδιάζεται η συρόμενη-ανοιγόμενη οροφή του. Μάλιστα η συγκεκριμένη οροφή θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων προσφέροντας την αίσθηση ενός cabrio οχήματος.

Μέρος του βασικού εξοπλισμού θα είναι και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 80 kWh, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 400 και 480 χιλιομέτρων.

Το Fisker Ocean θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες αντιστοίχως, επιταχύνοντας στις ισχυρότερες διαμορφώσεις από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 3,0 δευτερόλεπτα.

Η διάθεση του αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2021, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προκαταβάλλουν το πόσο των 250 δολαρίων ώστε να αποκτήσουν πρώτοι το ηλεκτροκίνητο SUV της Fisker.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, τα 37.499 δολάρια της βασικής έκδοσης το καθιστούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αντίστοιχων προδιαγραφών Model Y της Tesla.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτές είναι οι νέες Porsche 718 GTS 4.0 (video)

cars

Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα – Μέρος Ζ’

cars

H καταραμένη Ferrari F40 ενός δικτάτορα

cars

Αυτό είναι ένα απόλυτο Subaru Crosstrek!

cars

Πόσο κοστίζει το νέο Toyota Yaris στη γερμανική αγορά;

cars

Επέτειος 70 ετών για το Volkswagen Transporter

cars

Το Toyota MR2 επιστρέφει και είναι ηλεκτροκίνητο

cars

Tesla Model S ντροπιάζει τη δωδεκακύλινδρη Ferrari F12 (Video)

cars

Η Hennessey εξορκίζει και ανασταίνει τη Camaro! (video)

cars