CARSNEWS
NEW MODELS

H Tesla ξεπέρασε σε αξία και την Disney


Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ TESLA ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 1.200 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΣ TOYOTA, ΤΗΣ DISNEY Η ΤΗΣ COCA COLA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/7/2020

Τον τελευταίο έναν χρόνο η χρηματιστηριακή αξία της Tesla παρουσιάζει έντονη ανοδική πορεία. Στις 3 Ιουλίου 2019, η τιμή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (δείκτης «NASDAQ») είχε κλείσει στα 234,9 δολάρια ενώ εχτές, 2 Ιουλίου, η τιμή αυτής έκλεισε στα 1.208,66 δολάρια. Αυτή η εξέλιξη έχει κάνει την εταιρεία του κ. Elon Musk να ξεπεράσει την τιμή μετοχής πολλών επιχειρηματικών κολοσσών μεταξύ των οποίων οι Toyota, Coca Cola και Disney. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από δέκα χρόνια η μετοχή της ήταν 17 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε αυτή των περισσότερων εταιρειών που περιλαμβάνει ο δείκτης «S&P 500» («Standard & Poor’s 500»). Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν καθώς δεν παρουσιάζει κερδοφορία σε διάρκεια. Εντούτοις, αυτή την περίοδο είναι η πρώτη μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, παρά την καθυστέρηση στην εξέλιξη και παραγωγή των νέων μοντέλων της αλλά και τα προβλήματα ποιότητας που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητά της. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πως θα είναι το νέο Kia Sorento;

cars

Τσιγάρο στο αυτοκίνητο – Πώς να απαλλαγείς εύκολα και ανέξοδα από την οσμή του

cars

Mercedes: Με τα σήματα του FTX στη Βραζιλία παρά την κατάρρευση του χορηγού

cars

Η αεροδυναμική της Lotus Evija (βίντεο)

cars

Το λεωφορείο του Into the wild μετακομίζει! (βίντεο)

cars

Αρνητική απάντηση από τον Vettel στην (πρώτη) πρόταση της Ferrari!

cars

Tα δέκα Fiat Panda που έμειναν στην ιστορία (Video)

cars

Η 90ή pole position του Lewis Hamilton στην Ουγγαρία

cars

Διέρρευσε η ολοκαίνουργια BMW M4

cars