CARSNEWS
NEW MODELS

H Toyota δημιούργησε τον τέλειο ρομποτικό μπασκετμπολίστα! (Video)

Όλα ξεκίνησαν από την Toyota Engineering Society, μια εθελοντική ομάδα μηχανικών με τη δημιουργία του CUE ενός ρομπότ που μπορούσε να σουτάρει με αλάνθαστο τρόπο.

Η αρχή ήταν δύσκολη καθώς ο προγραμματισμός του πρώτου CUE, ήταν περίπλοκος και απαιτούσε τρία λεπτά προετοιμασίας μέχρι την εκτέλεση του σουτ.

Στην πρώτη του επίδειξη στην ετήσια έκθεση καινοτομιών της Toyota σκόραρε 9 στα 10 σουτ, τραβώντας την προσοχή της ομάδας μπάσκετ Alvark Tokyo, η οποία και παρουσίασε τον CUE σε αγώνα επίδειξης, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η επόμενη γενιά του, το CUE2 παρουσιάστηκε στο ημίχρονο κανονικού αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στις Alvark Tokyo και Kyoto Hannaryz σουτάροντας το πρώτο του τρίποντο. Και όχι μόνο αυτό. Το ρομπότ είχε δηλωθεί στην Alvark ως κανονικός της παίκτης!

Η συνέχεια ήταν αυτή ενός κανονικού παίκτη καθώς το μοντέλο εξελίχθηκε σε CUE4, ως αυτόνομα κινούμενο χωρίς καλωδιώσεις, δόθηκε δανεικός σε άλλη ομάδα, ενώ ψηφίστηκε να συμμετέχει στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game που διεξήχθη φέτος, σκοράροντας 11 στα 20 τρίποντα. Δείτε το βίντεο από την προσπάθειά του!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

“9 συν 1” συμβουλές για να γίνεις καλύτερος οδηγός!

cars

Πώς διέφυγε ο Carlos Ghosn

cars

Ξεκίνησε η εντυπωσιακή αποκατάσταση της κατεστραμμένης Ferrari F40

cars

Αυστραλός πολιτικός θέλει να αγοράσει την Holden για… ένα δολάριο!

cars

Σπάει ταμεία το… διαστημικό Tesla Cybertruck

cars

Η νέα Rolls Royce Ghost θα φέρει 100 κιλά ηχομονωτικά υλικά! (βίντεο)

cars

H General Motors εξελίσσει ένα νέο V8 με “κομπρέσορα”

cars

Η Γερμανία, πρώτη αγορά σε πωλήσεις EVs τον Νοέμβριο

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars