CARSNEWS
NEW MODELS

H Toyota ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις σε ηλεκτροϋβριδικά

Η αρχή έγινε το 1997 με το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς Prius που ήταν και το πρώτο υβριδικό μαζικής παραγωγής. Σήμερα στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των υβριδικών (HEV) έχουν ξεπεράσει τα 2,8 εκ. με τις Toyota και Lexus να προσφέρουν μια γκάμα από 19 διαφορετικά HEV μοντέλα, τα οποία πέρυσι αντιπροσώπευαν το 52% του συνολικού όγκου πωλήσεων της μάρκας και το 63% στη Δυτική Ευρώπη.

Πλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο η γκάμα των διαθέσιμων HEV των Toyota και Lexus φτάνει τώρα τα 44 επιβεβαιώνοντας την στρατηγική της εταιρίας που έχει χαράξει τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η απόφαση της Toyota για την εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, όταν ο Takeshi Uchiyamada έδωσε εντολή σε μια ομάδα να εξελίξει ένα αυτοκίνητο για τον 21ο αιώνα.

Το Prius πρώτης γενιάς κυκλοφόρησε το 1997, περίπου την ίδια περίοδο με την συμφωνά για το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο έδωσε νέα ώθηση στο περιβαλλοντικό κίνημα. Μέχρι σήμερα και χάρη στα 15 εκατομμύρια HEV πωλήσεων, η Toyota έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος με μείωση των εκπομπών CO2 κατά περισσότερο από 120 εκατομμύρια τόνους παγκοσμίως (σε σύγκριση με τις πωλήσεις αντίστοιχων βενζινοκίνητων οχημάτων).

«Χάρη στις υβριδικές πωλήσεις μας, η Toyota βρίσκεται στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου των 95 g/km που έθεσε η ΕΕ για το 2020 και το 2021 στην Ευρώπη, όπου οι κανονισμοί για το CO2 είναι οι πιο αυστηροί στον κόσμο. Επιπλέον, τα υβριδικά μας μοντέλα είναι εξαιρετικά αποδοτικά στη λειτουργία τους», δηλώνει ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe.

Το επόμενο βήμα για την Toyota είναι να λανσάρει και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει 40 νέα ηλεκτροϋβριδικά εκ των οποίων τα 10 θα είναι μηδενικών ρύπων. Επίσης, θα συνεχίσει να εξελίσσει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου (FCV).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η σύγχρονη Lamborghini Miura καίει καρδιές

cars

Πόσο κοστίζει το whisky της Aston Martin;

cars

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά crossover της Toyota

cars

Το φθινόπωρο τo ανανεωμένο KIA Picanto στην Ευρώπη

cars

Renault: Πληροφορίες για τα υβριδικά Clio και Captur plug-in

cars

Επιδότηση μέχρι και 8.000 ευρώ στα ηλεκτροκίνητα ΤΑΞΙ

cars

Dacia: Πρώτη εμφάνιση για το ηλεκτρικό crossover των 15.000 ευρώ

cars

Ανακοινώθηκε το Βέλγιο αντί της Ιαπωνίας

cars

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του καταζητούμενου από τις ιαπωνικές αρχές Carlos Ghosn

cars