CARSNEWS
NEW MODELS

H Volvo θέλει να επιταχύνει την εξέλιξη των αυτόνομων μοντέλων της

Η σουηδική εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση και έτσι σε συνεργασία με την Veoneer -πρόκειται για μια επίσης σουηδική εταιρεία που δημιουργεί λογισμικό για συστήματα προστασίας πεζών και υποβοήθησης του οδηγού- έχει ιδρύσει για το σκοπό αυτό τη Zenuity. Η οποία, ακριβώς για να επιταχυνθεί η πορεία προς την αυτόνομη οδήγηση σπάει στα δύο και με το 50% της που θα ανήκει στη Volvo να δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτόν τον τομέα. Από το τρίτο τρίμηνο του έτους και μετά.

Ο στόχος είναι το λογισμικό που θα αναπτυχθεί να είναι έτοιμο για η επόμενη γενιά αυτοκίνητων της  Volvo που θα βασίζεται στο πλαίσιο SPA2. Μάλιστα ο επικεφαλής της μάρκας Hakan Samuelsson είπε χαρακτηριστικά πως «η Volvo έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει μοντέλα που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή κίνηση στις εθνικές οδούς χωρίς την ανάγκη συμμετοχής του οδηγού. Η προσήλωση της νέας εταιρείας σε αυτό θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε τη δέσμευσή μας».

Στα πλαίσια της συμφωνίας για τη Zenuity οι δραστηριότητές της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σε Σουηδία και Κίνα θα περάσει στη νέα εταιρεία της Volvo. Η Zenuity έχει ήδη εξελίξει μια αξιόλογη πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού για αυτόνομα οχήματα. Μια πλατφόρμα που θέλει να είναι μια από τις ελάχιστες που θα καθιερωθούν παγκοσμίως στο συγκεκριμένο τομέα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi S8 vs BMW M760i: Γιγαντομαχία για την καλύτερη business-class (video)

cars

F1: Η πίστα της Κωνσταντινούπολης παίρνει τη σκυτάλη για το 14ο grand prix της σεζόν

cars

Κόκκινο… φως για το νέο Ford Focus RS!

cars

Αυτό είναι το βασικό ηλεκτρικό της Audi!

cars

Γιατί ένα ηλεκτρικό όχημα απαιτεί ειδικά ελαστικά;

cars

Ford: Παρεμβολές στη διασύνδεση οχημάτων προκαλεί τo WiFi

cars

Τι κάνουμε όταν αναβοσβήνουν οι προειδοποιητικές λυχνίες στο cockpit;

cars

Την προσεχή Δευτέρα η αποκάλυψη του Nissan X-Trail

cars

Η Mercedes S-Class θα έγραφε ιστορία με έναν 8-λιτρο W18!

cars