CARSNEWS
NEW MODELS

H Volvo θέτει όριο ασφαλείας τα 180 χλμ./ ώρα

Οι σκέψεις για την επιβολή ενός νέου, ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ορίου ταχύτητας στα μοντέλα της Volvo, ξεκίνησαν να συζητούνται ανοικτά πέρυσι. Τώρα, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ελαχιστοποίηση των θανάτων από τροχαία, οι Σουηδοί αποφάσισαν να θεσπίσουν ένα κόφτη στα 180 χλμ./ώρα. Αυτός θα ισχύει για όλη τη γκάμα των μοντέλων τους και θα πρέπει οι οδηγοί να τον εκλάβουν όχι ως περιορισμό στην ελευθερία τους αλλά ως βοήθημα που θα τους κρατάει ασφαλείς.

Σχετικά με την απόφαση αυτή, ο Malin Ekholm, επί κεφαλής του Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars, δήλωσε πως «πιστεύουμε ότι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει την ευθύνη να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας». Το όριο, άλλωστε, των 180 χλμ./ώρα εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από τα εθνικά όρια που θέτει η νομοθεσία σε κάθε χώρα.

Παράλληλα με το νέο αυτό «ταβάνι», όλα τα νέα μοντέλα της Volvo θα εφοδιάζονται με ένα καινούριο Care Key. Αυτό θα επιτρέπει στον εκάστοτε οδηγό να θέτει ο ίδιος τα δικά του όρια ταχύτητας, επιλέγοντας μέσα από ένα φάσμα που ξεκινά από τα 50 χλμ./ώρα και καταλήγει στα 180 χλμ./ώρα που προαναφέραμε. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα βοηθήσει κυρίως τους ιδιοκτήτες να δανείζουν το αυτοκίνητο σε φίλους και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, που πιθανά δεν έχουν μεγάλη οδηγική εμπειρία, αποτρέποντάς τους από το να κινηθούν με υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα πάλι με τον Ekholm, η κίνηση αυτή της Volvo δείχνει να έχει θετικό αντίκτυπο στη βάση των πελατών της εταιρίας. Η συντριπτική πλειοψηφία μπορεί να αντιληφθεί αυτό τον περιορισμό ως κάτι θετικό, από τη στιγμή που γίνεται με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν θα το θεωρήσουμε, μάλιστα, παράξενο, να δούμε σύντομα και άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν το παράδειγμα της Volvo.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Tesla ξεκινά την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου πόλης

cars

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πανάκεια

cars

Νομιμοποιείται η οδήγηση με προσωρινή άδεια για τους νέους οδηγούς

cars

Τι λέει η ίδια η BMW για τη νέα της σχεδιαστική άποψη;

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του νέου Seat Leon προειδοποιεί και για τυχόν οχήματα στην τυφλή γωνία

cars

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Επίσημα οι κρατικές επιδοτήσεις του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση

cars

Η Renault θα αποφύγει την επανακρατικοποίηση

cars

Πόσο… αεροπλάνο είναι το αυτοκίνητό σας; Μέρος 1ο

cars