CARSNEWS
NEW MODELS

H Volvo σκοπεύει να περικόψει 1.300 θέσεις στελεχών στη Σουηδία

Την ευχάριστη ανακοίνωση της επανέναρξης της παραγωγής στα εργοστάσιά της στη Σουηδία και το Βέλγιο ακολούθησε μια άλλη ανακοίνωση η οποία ήταν σίγουρα δυσάρεστη για ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού της Volvo. Και αυτό γιατί η Σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κόψει 1.300 θέσεις στελεχών -white collars σύμφωνα με την αγγλική ορολογία- στις δραστηριότητές της στη Σουηδία. Παράλληλα θα επανεξετάσει τα συμβόλαια που έχει με συμβούλους και αντίστοιχες εταιρείες.

Αυτή τη στιγμή η Volvo απασχολεί στη Σουηδία συνολικά 24.000 εργαζόμενους και έχει περίπου 2.000 συμβούλους. Ο ακριβής αριθμός των θέσεων εργασίας που θα χαθούν καθώς και το χρονικό διάστημα που αυτό θα συμβεί θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες έπειτα από διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα. Σύμφωνα με δηλώσεις από την πλευράς της εταιρεία η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε τη συγκεκριμένη απόφαση αλλά δεν είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε στη λήψη της.

Ο επικεφαλής της σουηδικής εταιρείας Hakan Samuelsson δήλωσε στο Reuters πως “θέλουμε να βγούμε ακόμα πιο ισχυροί από την πανδημία. Όταν περάσει αυτή η περίοδος θα πρέπει να έχουμε τα σωστά αυτοκίνητα, πολλά ηλεκτρικά μοντέλα και πιστεύω πως οι άνθρωποι θα μάθουν να αγοράζουν ακόμα πιο πολύ online”. Πάντως στόχος της κίνησης αυτής είναι και η αναδιάρθρωση της δομής της εταιρείας που θα οδηγήσει σε μια πιο γρήγορη λήψη αποφάσεων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Βρετανίας 2020: Pole position για τον άπιαστο L. Hamilton

cars

Δεύτερη νιότη για το Hummer με ηλεκτρικό DNA

cars

Έτσι θα είναι η νέα γενιά της Mercedes C-Class

cars

Μακάρι το Hyundai Kona N να μοιάζει με αυτό της KKS Studio

cars

Drag Race: Ποιο είναι το ταχύτερο μοντέλο της Tesla; (Video)

cars

Η Volvo εξελίσσει ηλεκτροκίνητο P1800;

cars

Αποκάλυψη για την Aston Martin Callum Vanquish 25

cars

Τι ζημιά προκαλείται στο αυτοκίνητό σου αν βάλεις λάθος καύσιμο! (Video)

cars

Το νέο Skoda Enyaq iV ηγείται στο Tour de France

cars