CARSNEWS
NEW MODELS

H VW ετοιμάζει μία ηλεκτρική “απάντηση” στο Land Rover Defender;

Το 2019 η VW παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης ένα ακόμα πρωτότυπο της νέας ηλεκτρικής γκάμας της με την ονομασία ID Buggy. Ένα αυτοκίνητο που προσπαθούσε να φέρει στο σήμερα τις ανέμελες ημέρες των buggy της εταιρίας, και που όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί θα ήθελαν να το βγάλουν τελικά στην παραγωγή.

Τα σχέδια αυτά είχαν πάει λίγο πίσω λόγω της πτώχευσης της εταιρίας e.Go Mobile η οποία θα αναλάμβανε να φτιάξει το όχημα σε μικρούς αριθμούς. Τώρα όμως φαίνεται ότι αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον, με την VW να θέλει να φτιάξει ένα ηλεκτρικό off road όχημα το οποίο θα έχει σχεδιαστικές αναφορές στο ατυχές Buggy. 

Tα πλάνα αυτά δεν είναι καινούργια, μιας και πηγαίνουν πίσω στο 2016 με το πρότζεκτ RUV της VW (από το Rugged Utility Vehicle). Oι αναφορές θέλουν να πρόκειται για ένα αγαπημένο πρόγραμμα του αφεντικού της εταιρίας Herbert Diess, και μάλλον θα το δούμε στην παραγωγή μέχρι το 2025. 

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά για τα τεχνικά στοιχεία του οχήματος, αλλά οι φήμες το θέλουν να είναι ένα ειδικό μοντέλο, κάτι σαν ένα ηλεκτρικό Land Rover Defender. Παρ’ όλα αυτά θα είναι πολύ πιο προσιτό οικονομικά και θα απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό με ένα πιο δραστήριο lifestyle.

Προδιαγραφές δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, αλλά αν όντως προχωρήσει, θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ και θα έχει τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες ώστε να αποκτά χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Οι πληροφορίες θέλουν επίσης να κρατά αρκετά στοιχεία από το Buggy που είδαμε πέρσι ως πρωτότυπο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H υβριδική έκδοση του Ford Bronco θα έχει 450 ίππους

cars

Πρωτάθλημα 19 αγώνων σχεδίασε η Liberty Media

cars

Ο Rosberg στο τιμόνι ενός μοθεσίου της Ferrari (Video)

cars

Έως 50.000 ευρώ το πρόστιμο για εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

cars

Mercedes: Με τα σήματα του FTX στη Βραζιλία παρά την κατάρρευση του χορηγού

cars

Ο κορονοϊός αδειάζει τους δρόμους στην Κίνα (Δορυφορικές Εικόνες)

cars

Στα 432 χλμ./ώρα το υβριδικό hypercar της Czinger (Video)

cars

Ντριφτάροντας με επτά κινητήρες και τους 1.400 ίππους της ηλεκτροκίνητης Ford Mustang Mach-E (Video)

cars

GP Σάο Πάολο – FP2: Στην κορυφή ο Ocon πριν το sprint

cars