CARSNEWS
F1 & RACES

Hamilton για Senna: «Αμφότεροι αντιμετωπίσαμε το σύστημα»

Ο Ayrton Senna αποτελούσε το αγωνιστικό ίνδαλμα του Lewis Hamilton, όμως σύμφωνα με τον Βρετανό οι ομοιότητές τους δεν περιορίζονται στις εντός πίστας επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για εξωαγωνιστικούς παράγοντες που επηρέασαν την πορεία τόσο εκείνου, όσο και του Βραζιλιάνου.

«Αντιμετώπισε μόνος του, ένα σύστημα που δεν ήταν πάντα ευγενικό προς εκείνον. Πράγμα που έχω βιώσει κι εγώ στην καριέρα μου αν και για άλλους λόγους», είπε ο 35χρονος αναφερόμενος στον Ayrton.

O ένας θεωρούσε εαυτόν αδικημένο από την παγκόσμια ομοσπονδία όταν κεφαλή της FIA ήταν ο Jean-Marie Balestre ο οποίος φερόταν να ευνοεί τον Alain Prost, ενώ ο άλλος έσπασε τα στερεότυπα σε κάθε σκαλοπάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Ήταν άλλωστε ο πρώτος έγχρωμος οδηγός που βρέθηκε στο grid της F1. Να που κατέληξε να είναι και ο πιο επιτυχημένος όλων των εποχών.

Ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas αναφέρθηκε και στο πως ο Θρύλος της Formula 1 αποτέλεσε καθοριστική φιγούρα σε ότι αφορά στην θέληση για εμπλοκή στους αγώνες.

«Ο Senna με ενέπνευσε. Ο τρόπος που οδηγούσε, τα χρώματα στο κράνος του, το πάθος με το οποίο μιλούσε για τους αγώνες, οι επιτυχίες του. Είπα στον εαυτό μου: Θέλω να γίνω οδηγός αγώνων όπως εκείνος και να βρεθώ στη Formula 1. Μου άρεσαν πολύ τα αυτοκίνητα και σκεφτόμουν πως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο», είπε ο Βρετανός.

Και κακά τα ψέματα, σκεπτόμενοι είτε τον Ayrton είτε τον Lewis, δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε κι εμείς πως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

Η επιστροφή του Mick Schumacher στο Φιοράνο (video)

Θετικός στον Covid-19 κι o Gasly!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

New Time Attack competition for 1990s F1 cars launched by AGS successor

Bury

Formula 1: O καιρός ανακατεύει την τράπουλα στο Grand Prix Ιαπωνίας

cars

Ο Hamilton μίλησε δύο φορές με τη Ferrari!

cars

Poll: Do you think the new F1 Sprint format is a success?

cars

ΑΝΤ1: Όλα όσα θα δούμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν

cars

O Jean Todt επισκέπτεται συχνά τον Michael Schumacher

cars

Όσα έγιναν στο GP Βελγίου από πλευράς ελαστικών

cars

Μπελάδες για Βολφ και Βασέρ για τα «μπινελίκια» στο Λας Βέγκας

cars

F1: Πήραν προβάδισμα Hamilton και Mercedes

cars