CARSNEWS
F1 & RACES

Hamilton: Και επίσημα Βραζιλιάνος πολίτης

Η τιμητική υπηκοότητα της Βραζιλίας απονεμήθηκε στον Lewis Hamilton κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της βουλής των αντιπροσώπων στην Μπραζίλια. Συγκινημένος ο Βρετανός.

Ο Hamilton έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αγάπη του τόσο για την χώρα όσο και για τον Ayrton Senna. Και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους Βραζιλιάνους. Ο Lewis απολαμβάνει πάντοτε μεγάλης υποστήριξης στο Interlagos.

Πέρσι, μάλιστα, όταν μετά από μία μεγάλη εμφάνιση ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του podium, είχε μαζί του και την βραζιλιάνικη σημαία. Έτσι, νωρίτερα μέσα στο 2022, το κογκρέσο της Βραζιλίας αποφάσισε να του απονείμει τιμητικά την υπηκοότητα της χώρας.

Χθες έγινε η επίσημη τελετή κατά την οποίαν απονεμήθηκε και το αντίστοιχο μετάλλιο στον Hamilton. “Είναι μεγάλη μου τιμή αυτός ο τίτλος. Μπορώ επιτέλους να πω ότι είμαι ένας από εσάς. Πάντα αγαπούσα την Βραζιλία” δήλωσε ένας εμφανώς συγκινημένος Hamilton.

Φυσικά, ο Hamilton δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον παιδικό του ήρωα, Ayrton Senna, στον οποίον και αφιέρωσε αυτήν την τιμή. “Θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν την τιμή στον ήρωά μου, τον Ayrton Senna” δήλωσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ήρωα χαρακτήρισε, όμως, και τον Hamilton ο πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, Arthur Lira. “Είναι ήρωας για όλους τους Βραζιλιάνους. Γεννήθηκε Βρετανός αλλά είναι Βραζιλιάνος στην καρδιά“. Απευθυνόμενος δε στον Lewis είπε: “Εύχομαι να επιστρέψεις πολλές φορές σε αυτήν την χώρα η οποία πλέον είναι και δική σου χώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton

Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 2024: Το who is who της νέας σεζόν

cars

Η Ferrari είχε προσεγγίσει εδώ και καιρό τον Sainz

cars

Formula 1: Το GP Λας Βέγκας αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (εικόνες)

cars

F1 GP ΗΠΑ: Αγχωτική pole position για τον Charles Leclerc

cars

Επίσημο: Στη Renault o Fernando Alonso

cars

Our writers on where Verstappen ranks amongst the greats

cars

Hamilton – Schumacher: Ισοπαλία (vids)

cars

FORMULA 1: ΤΟ 16ο GRAND PRIX ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

cars

Νέο επωνυμία για την ομάδα της Aston Martin το 2024

cars