CARSNEWS
AUTONEWS

Hennessey Maximus. Γιατί, τι είναι ένα pickup αν δεν έχει 1.000 άλογα;

Οι αμερικάνοι είναι μάστορες της υπερβολής. Είναι μία δεξιότητα που έχουν αναπτύξει με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο και δεν τους επικρίνω γι’ αυτήν. Το αντίθετο μάλιστα. Θεωρώ ότι κάνουν την υπερβολή με έναν τρόπο που δεν σε κάνει να αποστρέφεις το βλέμμα. Πάρε για παράδειγμα το Jeep Gladiator. Από την στιγμή που παρουσιάστηκε γνωρίζαμε ότι θα βρεθεί κάποιος τρελός να τοποθετήσει τον Hellcat V8 των 6,2 λίτρων στο pickup της Jeep. Προφανώς και δεν είναι σχεδιασμένο για 700 άλογα αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Γιατί κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Hennessey, που δεν σταμάτησε στην τοποθέτηση του θηριώδους, supercharged V8 αλλά προχώρησε και στην βελτίωση του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Maximus 1000 για την φετινή SEMA. Ένα Jeep Gladiator με τον supercharged V8 των 6,2 λίτρων να αποδίδει 1.000 ίππους και 1.265 Nm ροπής  χάρη στη νέα ECU, τη νέα εξάτμιση και το νέο σύστημα τροφοδοσίας μεταξύ άλλων. Και πάλι όμως, οι μετατροπές δεν τελειώνουν εδώ. Το Maximus διαθέτει διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, LED φωτιστικά σώματα, ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών με ελαστικά εκτός δρόμου της BFGoodrich και αναβαθμισμένη ανάρτηση που περιλαμβάνει και την αύξηση της απόστασης από το έδαφος κατά 15 εκατοστά! Μιλάμε δηλαδή για ένα θηρίο!

Όλα αυτά βέβαια, έχουν το κόστος τους. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος, θα κατασκευαστούν μόλις 24 Maximus με το κάθε ένα από αυτά να κοστίζει τουλάχιστον $200.000. Η τιμή είναι εξαιρετικά υψηλή αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή του Ford F-150 Raptor ξεκινά στις Η.Π.Α. από τα $53.205, αλλά σκέψου τι παίρνεις. Άσε που στα 200.000 δολάρια που ζητά η Hennessey περιλαμβάνεται και το Gladiator που θα μεταμορφωθεί σε Maximus.

Related Articles

Το Εθνικό Σχέδιο της Ελλάδας για την ηλεκτροκίνηση

cars

Το Mitsubishi Mi-Tech είναι ένα “παιχνιδιάρικο” concept με ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

cars

Το δίλημμα του Μπάιντεν: «Ακλόνητη» υποστήριξη προς το Ισραήλ, αλλά και πάση θυσία αποφυγή μιας σύρραξης με το Ιράν

cars

Νέο Audi Q2. Ώρα για ανανέωση

cars

Hyundai – Eξαιρετική η πορεία της στην Ευρώπη το 2022

cars

Τα επτά πιο σπάνια αυτοκίνητα όλων των εποχών

cars

Hyundai i30. 33 νέα περιπολικά για την Ελληνική Αστυνομία

cars

Dacia Lodgy. Eργαλείο

cars

Mercedes-Benz: 32 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2022!

cars