CARSNEWS
NEW MODELS

Hennessey Venom F5: θα ξεπεράσει τα 500 km/h;

Η Hennessey Performance ιδρύθηκε το 1991 και έγινε γνωστή για τις βελτιώσεις που κάνει σε μοντέλα που ήδη διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία ανήκουν (sports car, supercar, SUV κ.λπ.). Η εταιρεία, που έχει έδρα στο Τέξας, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Έτσι, το 2014 ανακοίνωσε τη δημιουργία του Venom F5 με έναν στόχο: να είναι το πρώτο που η τελική ταχύτητά του θα ξεπεράσει τα 500 km/h.

Η διαδικασία εξέλιξής του διήρκεσε πολύ και κάποιοι άρχισαν να αμφιβάλλουν εάν οι άνθρωποι της Hennessey είναι σε θέση να το κατασκευάσουν τελικά. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση του hypercar θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, το Venom F5 θα έχει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 7,6 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.622 PS (1.193 kW) και μέγιστη ροπή 1.762 Nm. Από την εταιρεία ανακοινώνεται ότι το βάρος του θα είναι 1.360 kg ενώ οι επιδόσεις του αντίστοιχες ενός hypercar. Ωστόσο, το εντυπωσιακότερο είναι ότι η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 501 km/h, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της. Για τον λόγο αυτό έχει προσεχθεί ιδιαίτερα η σχεδίαση του αμαξώματος το οποίο έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,33. 

Το Hennessey Venom F5 πρόκειται να κατασκευαστεί μόλις σε 24 αριθμημένες μονάδες, εκ των οποίων οι 12 θα διατεθούν στις ΗΠΑ και οι υπόλοιπες σε πελάτες ανά τον κόσμο. Η τιμή πώλησής του έχει οριστεί στα 1.600.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 1.400.000 ευρώ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε εάν το καινούργιο hypercar θα θέσει νέα δεδομένα στον άτυπο συναγωνισμό για το ποιος κατασκευαστής οχημάτων παραγωγής θα καταφέρει να ξεπεράσει πρώτος το φράγμα των 500 km/h τελικής ταχύτητας. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Σάο Πάολο – Sprint: Νικητής ο Russell, οπισθοχώρησε ο Verstappen σε έναν συναρπαστικό αγώνα

cars

Σε δημοπρασία για τον COVID-19 η τελευταία Porsche 911 Speedster

cars

Μεγάλη ζημιά λόγω των κινητήρων στη McLaren…

cars

Skoda Enyaq iV: Ετοιμάζεται και σε coupe έκδοση

cars

Οδηγούμε τη νέα γενιά του θρυλικού VW Golf GTI

cars

Παρακολουθήστε το πρώτο Virtual Grand Prix της Formula 1 (Video)

cars

Επίσημο: Στην McLaren o Daniel Ricciardo

cars

Επίσημο: Το νέο Kia Sorento είναι και υβριδικό!

cars

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το επόμενο Range Rover

cars