CARSNEWS
F1 & RACES

Honda: Το δώρο της στον Verstappen

Η φετινή ήταν μια χρονιά θριάμβου για τους Max Verstappen και Red Bull. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να ξεχνά κανείς και τη συμβολή της Honda στην επιτυχία τους.

Η ιαπωνική εταιρία μπορεί να είχε αποχωρήσει επισήμως από την F1 πριν την έναρξη της σεζόν. Η μονάδα ισχύος, όμως, που έφεραν οι RB18 των Verstappen και Perez ήταν επί της ουσίας η περσινή της Honda με ορισμένες παραλλαγές για τα νέα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν το 2022.Όπως και πέρσι, οι ιαπωνικές PU αποδείχτηκαν εξαιρετικές τόσο σε επιδόσεις όσο και σε αξιοπιστία.

Οι μονάδες ισχύος μπορεί να έφεραν την ονομασία RBPT, δηλαδή Red Bull Powertrains. Ωστόσο, η Honda παρείχε υποστήριξη μέσω της Honda Racing Corporation, κυρίως σε έμψυχο δυναμικό. Από τον αγώνα της Suzuka, μάλιστα, τα αυτοκόλλητα της Honda επέστρεψαν επάνω στα δύο αγωνιστικά της Red Bull, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι και το 2025.

Έτσι, η ιαπωνική εταιρία συμπεριέλαβε τις Red Bull και AlphaTauri στους εορτασμούς για την επιτυχημένη αγωνιστική σεζόν του 2022. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Honda Racing Thanks Day 2022 η οποία έλαβε χώρα στην πίστα του Montegi, στην Ιαπωνία.

Οι Max Verstappen, Sergio Perez, Pierre Gasly, Yuki Tsundoa και Marc Marquez ήταν όλοι εκεί. Προσέφεραν απλόχερα θέαμα στο κοινό. Τόσο με τα αγωνιστικά τους, όσο και σε μεταξύ τους αγώνα με καρτ.

Φυσικά, η Honda δεν ξέχασε να τιμήσει και τον Max Verstappen για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Το δώρο; Ένα γκρι Honda NSX Type S. Τα κλειδιά στον Max τα έδωσε ο πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe. “Είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο και σας ευχαριστώ πολύ” δήλωσε ο Ολλανδός πριν το δοκιμάσει στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η καλύτερη διαχείριση ελαστικών κερδίζει ( video)

Sebastian Vettel: Αυλαία σε μια σπουδαία παράσταση ( video)

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δεν φοβάται ο Kubica!

cars

Θετικός στον Covid-19 o Lando Norris

cars

Formula 1: Πρώην ιδιοκτήτης ομάδας «βλέπει» τον Λίαμ Λόσον στο πλάι του Φερστάπεν στη Red Bull!

cars

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

cars

Ιορδανία – Ελλάδα LIVE η πρεμιέρα της Εθνικής μπάσκετ στο Mundobasket 2023

cars

ANOTHER NEW BEGINNING IN QATAR

cars

Η Aston Martin Safety Car της F1 έχει 656 ίππους για να μην παραπονιέται ο Verstappen

cars

Σε 60” έγινε οδηγός F1!

cars

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

cars