CARSNEWS
NEW MODELS

Honda: Υπό αίρεση η παραμονή της στη Formula 1

Ηχηρές αναμένονται να είναι οι αποχωρήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 τα αμέσως επόμενα χρόνια, καθώς μετά τις φήμες που ήθελαν τη Mercedes να εγκαταλείπει την κορωνίδα του μηχανοκίνητο αθλητισμού σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, ήρθαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda να θέσει υπό αίρεση τη συμμετοχή της ιαπωνικής φίρμας στον θεσμό

Συγκεκριμένα, ο Mashashi Yamamoto δήλωσε ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομάδα της Red Bull Racing οι οποίες και θα καθορίσουν αν θα υπάρξει συνέχεια στην κοινή πορεία των δύο μερών μετά και τη λήξη του συμβολαίου το 2021.

Ο M. Yamamoto ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να συνυπολογιστούν, όπως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

«Πολλοί κατασκευαστές καλούνται να επενδύσουν μεγάλα ποσά συνεπώς είμαστε αναγκασμένοι να σκεφτόμαστε πλέον και την επιχειρηματική πλευρά και να αναζητούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να λειτουργούμε με τους λιγότερους δυνατούς πόρους», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda.

Λιγότερο ευγενής ήταν ο Alain Prost ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπής ρύπων που επί της ουσίας επιβάλλουν τη βίαιη προσαρμογή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια νέα, ηλεκτροκίνητη εποχή, προκαλώντας ασφυξία στους κατασκευαστές και στριμώχνοντας στα σκοινιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Daniel Elena «τρολάρει» τον αυτό του και τον Loeb!

cars

Η καταστροφική κατάληξη ενός Nissan GT-R 3.300 ίππων (Video)

cars

Αποστολή στην Πορτογαλία: Οδηγούμε το νέο VW Golf

cars

Έρχονται τα κράνη με… υδρόψυξη

cars

«Οδοστρωτήρας» ο George Russell (video)

cars

Επιτέλους, turbo για το Mazda 3;

cars

Τετρακίνητη η «καυτή» Toyota GR Corolla των 261 ίππων

cars

Video: Πώς να βγάλεις ένα Lada μέσα από το σπίτι σου

cars

Η Volkswagen λέει πως τα sedan δεν έχουν «πεθάνει»!

cars