CARSNEWS
AUTONEWS

Honda: 70 χρόνια και 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες μετά, συνεχίζει ακάθεκτη!

Μία ιστορία που ξεκίνησε το 1949 με την Dream D-Type συνεχίζεται από την Honda που ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει πλέον, περισσότερες από 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες. Δεδομένου ότι η παραγωγή της Honda εκτείνεται σε 33 εργοστάσια σε 22 διαφορετικές χώρες, είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζουμε ποια μοτοσυκλέτα ακριβώς είναι η υπ’ αριθμόν 400 εκατομμύρια αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι το συγκεκριμένο νούμερο επετεύχθη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Θα σε προειδοποιήσω, οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο.

Η ιστορία ξεκίνησε με την Dream D-Type

Για να έχεις μία τάξη μεγέθους για τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται η ιαπωνική φίρμα, αρκεί να σου πω ότι έπρεπε να φτάσει στο 1997 για να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων μοτοσυκλετών – 48 ολόκληρα χρόνια μετά από το λανσάρισμα του πρώτου της μοντέλου. 11 χρόνια μετά, το 2008, η Honda ανακοίνωνε ότι κατασκεύασε 200 εκατομμύρια και 6 χρόνια μετά από αυτό, ήρθε ο μαγικός αριθμός 300 εκατομμύρια! Αυτή τη φορά, χρειάστηκαν μόλις 5 χρόνια για να καλύψει την “απόσταση” από τα 300, στα 400 εκατομμύρια και αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, η Honda θα πιάσει τα 500 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι και τον ίδιο μήνα το 2019, η ιαπωνική φίρμα κατασκεύασε 20,82 εκατομμύρια δίτροχα με το 28,5% αυτών να προορίζονται για την αγορά της Ινδίας! Άλλα 5,16 εκατομμύρια απορροφήθηκαν από την αγορά της Ινδονησίας ενώ το Βιετνάμ, η Ταϋλάνδη και η Κίνα βρέθηκαν στην 3η, την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα. Ελάχιστα περισσότερες από 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες αφορούν σε ολόκληρη την αγορά της Ν. Αμερικής ενώ οι υπόλοιπες 620.000 μοιράστηκαν στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε προειδοποίησα. Τα νούμερα ζαλίζουν!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Audi Α3 Sportback. Διαθέσιμο από 22430 Ευρώ

cars

Ο ρόλος – έκπληξη της Μπριζίτ Μακρόν στην τέταρτη σεζόν του Emily in Paris

cars

Το Εθνικό Σχέδιο της Ελλάδας για την ηλεκτροκίνηση

cars

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars

Η Skoda συνεχίζει το teasing του ηλεκτρικού Enyaq iV.

cars

Μία Toyota Supra ανάμεσα στα ηλεκτρικά. Μπορεί να κερδίσει;

cars

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη – «Όχι, κυρία μου, δεν έχω να ακούσω τίποτα»

cars

Το προξενιό της Ιουλίας – Spoiler: Ο Σωτηράκης μαχαιρώνει τον Ρήγα

cars

Kona Electric. Ξεκίνησε η παραγωγή του

cars