CARSNEWS
NEW MODELS

Honda Civic Type R: νέο ρεκόρ γύρου στη Suzuka

To circuit της Suzuka είναι διάσημο για τα γρήγορα chicanes του αλλά και τις απαιτητικές στροφές. Το μήκος του είναι 5,8 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 1,2 αφορούν τη μεγάλη ευθεία στο πίσω μέρος της πίστας, εκεί που τα μονοθέσια της F1 βλέπουν μερικές από τις υψηλότερες ταχύτητες του πρωταθλήματος. Η Suzuka, επίσης, βρίσκεται στην Ιαπωνία και αποτελεί την κατεξοχήν πίστα δοκιμών της Honda, γεγονός που διευκολύνει την εταιρία να ξεκινήσει μία νέα αντεπίθεση με το μικρό της πύραυλο.

Το Civic Type R Limited Edition αποτελεί μία παραλλαγή του κανονικού Civic Type R, με μειωμένο βάρος, επανασχεδιασμένες αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης, καθώς επίσης ένα πολύ πιο «άδειο» εσωτερικό, που περιστρέφεται γύρω από τον οδηγό. Με αυτή τη διαμόρφωση, οι άνθρωποι της Honda κατάφεραν να σταματήσουν τα χρονόμετρα στο 2:23:993, καταρρίπτοντας το ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στη Suzuka.

Ο Hideki Kakinuma, Project Leader του Civic Type R δήλωσε σχετικά, «Το Type R Limited Edition αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της Honda στη βελτιστοποίηση της αίσθησης και της οδηγικής απόλαυσης του Type R ως σπορ αυτοκίνητο και υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών μας. Η ομάδα των μηχανικών και εγώ αγκαλιάσαμε ένα αγωνιστικό πνεύμα που έχει περάσει για γενιές, και αυτό το έντονο πάθος οδηγεί την εξέλιξη του Civic Type R για να γίνει το ιδανικό σπορ αυτοκίνητο».

Αναφορικά με την εμπορική του διάθεση, το Type R Limited Edition θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα για όλη την Ευρώπη. Όλα τους θα φοράνε σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών της BBS και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2, τα οποία αποτελούν ό,τι πιο κοντινό σε αγωνιστικά ελαστικά. Όσο για τον κινητήρα, παραμένει ο δίλιτρος turbo VTEC, με 320 ίππους και 400 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τρέιλερ για αύξηση αυτονομίας στα ηλεκτροκίνητα

cars

Η Tesla θα φέρει την επανάσταση και στις μοτοσικλέτες

cars

Ποιο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό Skoda;

cars

Euro NCAP «Vision 2030»: Τα νέα δεδομένα για το πρωτόκολλο ασφαλείας των crash test

cars

Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

cars

H μεταφορά και η συντήρηση των οχημάτων της πρώην βασιλικής οικογένειας (Video)

cars

VW: Δεν χρειαζόμαστε άλλα SUV προς το παρόν

cars

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ανακλήσεις οχημάτων για ρύπους

cars

Βεντέτα ανάμεσα σε Elon Musk και Bill Gates για τα μάτια μιας Porsche

cars