CARSNEWS
AUTONEWS

Honda e-Drag. Φτιαγμένο για έναν σκοπό!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προβάλλονται από τους κατασκευαστές ως μία πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι οι δυνατότητες τους στον τομέα των επιδόσεων είναι εξαιρετικές. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιβαρύνεται, κυριολεκτικά, από τις μπαταρίες αλλά η ροπή και η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα καλύπτουν το χαμένο έδαφος ιδίως όταν μιλάμε για επιτάχυνση σε ευθεία. Αυτό το concept ήθελε να εξερευνήσει η Honda με το e-Drag, ένα πρωτότυπο που βασίζεται στο ηλεκτρικό “e” αλλά εστιάζει αποκλειστικά στο κομμάτι των ικανοτήτων επιτάχυνσης.

Για την δημιουργία του e-Drag, η ιαπωνική εταιρία θα αντικαταστήσει ολόκληρο το αμάξωμα με νέο, από CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer) αν και προς το παρόν, μονάχα η οροφή κατασκευάζεται από το συγκεκριμένο υλικό. Το νέο αμάξωμα θα τοποθετείται πάνω στο πλαίσιο με διαφορετικό τρόπο ώστε να μειωθεί περαιτέρω το βάρος ενώ για τους τροχούς, η Honda στράφηκε στο NSX για να δανειστεί τις 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος οι οποίες “ντύνονται” πλέον με slick ελαστικά. Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση ώστε να βελτιστοποιηθεί η πρόσφυση.

Αυτό που δεν αναφέρει πουθενά η εταιρία, είναι αν υπάρχουν αλλαγές στο κινητήριο σύνολο του Honda e. Να θυμίσουμε ότι η standard έκδοση είναι διαθέσιμη είτε με 136 ίππους είτε με 154, αμφότερες με 315 Nm ροπής, αλλά στο e-Drag δεν γνωρίζουμε ποια από τις δύο έχει χρησιμοποιηθεί και αν η ιπποδύναμη έχει παραμείνει στα εργοστασιακά επίπεδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάρη στο μειωμένο βάρος και τις επεμβάσεις στους τροχούς και την ανάρτηση, το σπριντ στα 100 km/h δεν θα απαιτεί πλέον 8 δευτερόλεπτα, όπως στο βασικό μοντέλο!

The post Honda e-Drag. Φτιαγμένο για έναν σκοπό! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σταϊκούρας – Πρόταση δυσπιστίας: Να είναι περισσότεροι προσεκτικοί όσοι εξάγουν βιαστικά συμπεράσματα για περιστατικά που ήρθαν στο «φως»

cars

Στις 23 Φεβρουαρίου και η νέα Mercedes-Benz C-Class.

cars

Δεν πωλούνται τελικά οι Lamborghini και Ducati.

cars

VW. Απροβλημάτιστες χειμερινές μετακινήσεις με τετρακίνηση 4MOTION

cars

Ποιο είναι το όριο της Ford Mustang Mach-E; 7 κινητήρες και 1.400 άλογα!

cars

Το Ford Ranger RTR κάνει ντεμπούτο στην SEMA.

cars

Το Toyota GR Yaris μοιάζει φτιαγμένο για να αποφεύγει ταράνδρους!

cars

Ο καιρός σήμερα 12/3/2024

cars

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

cars