CARSNEWS
AUTONEWS

Honda PCX125. Έρχεται  

Το δημοφιλές PCX125 Honda εξελίσσεται και ανανεώνεται στιλιστικά. Προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB Type-C και λειτουργία Smart Key. Στην καρδιά του χτυπά ένας νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας τεχνολογίας eSP (enhanced Smart Power Plus) και προδιαγραφών EURO5, τώρα με σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το πλαίσιο έχει επανασχεδιαστεί με μεγαλύτερη διαδρομή πίσω ανάρτησης, ενώ χρησιμοποιούνται ελαστικά μεγαλύτερων διαστάσεων. H πρώτη άφιξη στην Ελλάδα αναμένεται τέλος Ιανουαρίου 2021, στην τιμή των 3.300€. Το PCX125 έχει διαγράψει μία αθόρυβη αλλά επιτυχημένη πορεία στην ιστορία των δίτροχων μοντέλων της Honda, ξεπερνώντας σε πωλήσεις στην Ευρώπη τις 140.000 μονάδες από το 2010 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Η επιτυχία του βασίζεται στη γνωστή συνταγή της Honda, απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας της: δυναμική, σύγχρονη σχεδίαση, κατάλληλη για ένα μοντέρνο, αστικό lifestyle, σε συνδυασμό με συμπαγείς διαστάσεις που του επιτρέπουν να ελίσσεται άνετα στην αστική συμφόρηση και σε χώρους στάθμευσης.

Αναπόσπαστο συστατικό της ‘συνταγής’ αυτής είναι ένα επίπεδο προσωπικής άνεσης ‘X’ (Personal Comfort – δηλαδή το γράμμα που συμπληρώνει την ονομασία PCX), το οποίο προσφέρουν η χαμηλή θέση οδήγησης, η προστασία από τα στοιχεία της φύσης, ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το σέλα, που επαρκεί για ένα κράνος full-face, και η συνολική ποιότητα κατασκευής. Τέλος, η άριστη σχέση αξίας / τιμής (value for money) του PCX, τόσο στην τιμή απόκτησης όσο και σε όλη τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του, έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του PCX. Το 2010, το PCX ήταν το πρώτο δίτροχο στην Ευρώπη που διέθετε τεχνολογία Idling Stop. Δύο χρόνια αργότερα έγινε το πρώτο σκούτερ στην Ευρώπη που φόρεσε τον πολύ οικονομικό κινητήρα Smart Power (eSP) της Honda. Το 2016 εναρμονίστηκε με τις προδιαγραφές EURO4 και το 2018, κυκλοφόρησε σχεδιαστικά ανανεωμένο, με νέο πλαίσιο και ισχυρότερο κινητήρα. Είναι ένα σκούτερ που πάντα παρακολουθεί τις εξελίξεις της εποχής και το 2021 PCX125 πραγματοποιεί ένα ακόμα άλμα εξέλιξης με νέο συνδυασμό κινητήρα / πλαισίου, αυξημένα επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης και μια τολμηρή εκδοχή του πρωτοποριακού στυλ του – όλα με σκοπό να παραμείνει στην καρδιά της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Το νέο PCX125 διατηρεί τη μοναδική του εμφάνιση στην οποία διακρίνουμε τώρα ένα πιο ώριμο στυλ: τολμηρότερο και πιο φρέσκο – μία δήλωση διαφορετικότητας σε 2 τροχούς, με νέας σχεδίασης φωτισμό LED. Επίσης διαθέτει πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, αυξημένο χώρο για τα πόδια και θύρα φόρτισης USB Type-C στο ντουλαπάκι. Ένας νέος πίνακας οργάνων ευρείας οθόνης προβάλλει όλες τις ζωτικές πληροφορίες, ενώ το Smart Key της  Honda ελέγχει την ανάφλεξη και τη σέλα. Νέος είναι  και ο τετραβάλβιδος κινητήρας τεχνολογίας ‘enhanced Smart Power Plus’ (eSP ), που παράγει περισσότερη ισχύ και ροπή, ενώ ο αναβάτης επωφελείται από το Honda Selectable Torque Control (HSTC). Ο κινητήρας εδράζεται σε ένα επανασχεδιασμένο διπλό, σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο. Για μεγαλύτερη άνεση, τα πίσω αμορτισέρ έχουν έξτρα διαδρομή ενώ οι διαστάσεις τόσο του εμπρός όσο και του πίσω ελαστικού έχουν αυξηθεί.

The post Honda PCX125. Έρχεται   first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford F-150 Lightning. Ο βασιλιάς των pickup στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

cars

Αυτό είναι μάλλον το νέο Skoda Octavia.

cars

Jeep Gladiator – Ετοιμοπαράδοτο

cars

Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021.

cars

Νissan X-Trail. Ώρα για αλλαγή

cars

Ανάκληση Škoda Fabia: Αντικατάσταση γεννήτριας αερίου-μονάδας αερόσακου συνοδηγού

cars

Ανακοινώθηκαν τα προγράμματα των Κυπέλλων Αναβάσεων για το 2024

cars

Continental UltraContact. Nέο θερινό ελαστικό

cars

Νέα Μercedes-Benz GLB. Η νέα πρόταση στα SUV

cars