CARSNEWS
AUTONEWS

Hurtan Grand Albaycin. Κι όμως, “κρύβει” ένα Mazda MX-5.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μία αναβίωση των coachbuilders – δηλαδή των εταιριών που χρησιμοποιούν ως βάση ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για μία τέχνη η οποία μοιράζεται τις ρίζες της με την βιομηχανία αυτοκινήτου και πορεύεται παράλληλα με αυτήν και γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση εδώ και 4-5 χρόνια. Δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του ένδοξου παρελθόντος αλλά νέες εταιρίες κάνουν την εμφάνιση τους τακτικά και κάνουν τα προϊόντα τους διαθέσιμα σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Μία από αυτές ονομάζεται Hurtan και μας έρχεται από την Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, από την Γρανάδα απ’ όπου παίρνει το όνομα του η πιο πρόσφατη δημιουργία της: Grand Albaycin. Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά βασίζεται στην τρέχουσα γενιά του Mazda MX-5 και σύμφωνα με την ίδια την Hurtan, το Grand Albaycin έχει πάρει τις ευλογίες της ιαπωνικής μάρκας. Είναι διαθέσιμο τόσο ως συμβατικό roadster όσο και ως targa (το οποίο βασίζεται στην “RF” έκδοση του MX-5) αλλά προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο εξατομίκευσης καθώς προσφέρεται τόσο στην Heritage όσο και στην Bespoke διαμόρφωση, με την πρώτη να υιοθετεί ένα κλασικό look και την δεύτερη να παρουσιάζεται ως πιο σπορ.

Όπως στα περισσότερα μοντέλα αυτού του είδους, η ιδέα πίσω από το Grand Albaycin της Hurtan είναι να συνδυάσει τα μηχανικά ενός σύγχρονου, μοντέρνου αυτοκινήτου με την εμφάνιση ενός vintage οχήματος αλλά το εντελώς custom αμάξωμα και εσωτερικό σε συνδυασμό με την περιορισμένη φύση της παραγωγής (μόλις 30 θα κατασκευαστούν), μου λένε ότι δεν απευθύνεται σε ιδιαίτερα ευρύ κοινό. Ανεξαρτήτως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Hurtan δεν έχει προχωρήσει σε καμία μετατροπή στα μηχανικά του Mazda MX-5, οπότε τόσο ο 1500άρης όσο και ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδουν ακριβώς όπως στο ιαπωνικό roadster.

The post Hurtan Grand Albaycin. Κι όμως, “κρύβει” ένα Mazda MX-5. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Nissan Re-Leaf είναι ένα off-road όχημα άμεσης επέμβασης.

cars

Η νέα BMW 4 Series διέρρευσε και ήδη συζητιέται!

cars

Mercedes-Benz V-Class. Το πρώτο πολυμορφικό με αερανάρτηση!

cars

Η μόλυνση από τα ελαστικά είναι χειρότερη από αυτή των κινητήρων.

cars

Συνεχίζει να πρωτοπορεί ο Δήμος Τρικκαίων

cars

Peugeot Boxer 4×4 Concept. Για άνετη διαμονή… οπουδήποτε!

cars

Skoda Enyaq iV. Αποκαλύφθηκε

cars

Ferrari SF90 Spider. Το “ανοιχτό” όνειρο…

cars

Το αποτυχημένο εγχείρημα ενός εφευρέτη που οδήγησε τυχαία στο να δημιουργηθούν τα post it

cars