CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai. Πιστεύει και επενδύει στο υδρογόνο

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας κατά τη διάρκεια του H2 Mobility Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κορέα. Το HDC-6 NEPTUNE Concept, ένα βαρέως τύπου φορτηγό κυψελών καυσίμου με υδρογόνο κλάσης 8 και μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου · καθώς και ένα μοντέλο κλίμακας του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Hyundai με το HDC-6 NEPTUNE σκοπεύει να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην υδρογονοκίνηση, γεγονός που αναδεικνύει το όραμα της εταιρείας για τη δημιουργία ενός φορτηγού κυψελών υδρογόνου μηδενικών εκπομπών ρύπων και την καινοτομία της για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα. Η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το HDC-6 NEPTUNE μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας ένα βελτιωμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλότερης αντοχής και ισχύoς, ενδεδειγμένο για βαρέως τύπου φορτηγά. Παράλληλα, η Hyundai κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, υποδηλώνοντας τη δυνατότητα των συστημάτων κυψελών καυσίμου να επεκτείνουν τη χρήση τους και σε διαφορετικές βιομηχανίες.

Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου της Hyundai χρησιμοποιεί δύο στοίβες κυψελών καυσίμου, όπως επίσης το NEXO, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) στον κόσμο, παράγοντας μέγιστη ισχύ 160 kW. Η άφθονη ισχύ επιτρέπει στη γεννήτρια να χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως φόρτιση δύο EVs ταυτόχρονα ή ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου αναδεικνύεται ως εναλλακτική καθαρή λύση έναντι των γεννητριών ντίζελ. Την εμφάνισή του, επίσης, έκανε το κορυφαίο στον κλάδο NEXO FCEV με αυτονομία 609 km με μία μόνο φόρτιση. Το NEXO λανσαρίστηκε το 2018 και οι πωλήσεις του 2019 ανήλθαν περίπου στα 5.000 οχήματα κατακτώντας την κορυφή στις πωλήσεις των FCEV παγκοσμίως.

The post Hyundai. Πιστεύει και επενδύει στο υδρογόνο first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi RS4 v AMG C63 v BMW M3: Η μάχη των γερόλυκων με τους V8!

cars

Οι ετοιμασίες των αγροτών στο Κιλελέρ για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

cars

Στην Ελλάδα το νέο Renault Clio

cars

Ανατροπή στο έγκλημα στην Εφύρα Ηλείας: Αθωώθηκε ο αδερφός του θύματος

cars

Το car sharing υπάρχει και στη χώρα μας και μάλιστα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

cars

Στην Ελλάδα το Renault Austral

cars

Το καλοκαίρι θα φέρει και το νέο Nissan X-Trail.

cars

Ποια ασφάλεια αυτοκινήτου σε συμφέρει περισσότερο και γιατί

cars

Aston Martin και Airbus συνεργάζονται για ένα ειδικό ACH130.

cars