CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai: Στις αρχές του 2021 το ηλεκτρικό Ioniq 5.

Η Hyundai έχει καταστρώσει ένα μεγαλεπήβολο πλάνο για την ανάπτυξη της “ηλεκτρικής” Ioniq υπομάρκας της αλλά όλα ξεκινούν “στις αρχές του 2021”, όπως ανακοίνωσε επίσημα, με το 5. Το όνομα δεν προκαλεί ρίγη συγκίνησης, με την Hyundai να έχει επιλέξει τον δρόμο που χάραξε η Volkswagen με τα αριθμητικά ονόματα για τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Έτσι, τα μονά νούμερα προορίζονται για SUVs και τα ζυγά για sedans και άλλου είδους μοντέλα. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το Ioniq 5 θα είναι ένα crossover και πιο συγκεκριμένα, ένα compact crossover το οποίο, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που ακούμε, θα βασίζεται στο εντυπωσιακό “45”concept που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης πέρυσι.

To Hyundai 45 Concept στο οποίο θα βασίζεται σχεδιαστικά το Ioniq 5.

Όπως είναι λογικό, η κορεατική φίρμα κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της, αρκούμενη στο να δηλώσει πως το Ioniq 5 θα διαθέτει 3 “extras”: Το πρώτο,”vehicle-to-load” ή V2L, αφορά την αμφίδρομη φόρτιση που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να επιστρέψουν κατά κάποιον τρόπο την ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες πίσω στο δίκτυο κατά τις ώρες υψηλής ζήτησης. Το δεύτερο, είναι η ικανότητα ταχείας φόρτισης του αυτοκινήτου, αν και δεν γνωρίζουμε πόσο ταχεία θα είναι ακριβώς και το τρίτο, είναι μία σειρά χαρακτηριστικών που θα ανακοινωθεί σύντομα. Όπως και να έχει, δεν θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλο χρονικό διάστημα για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες αφού το ντεμπούτο όπως είπαμε, είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του νέου έτους και το λανσάρισμα στην αγορά αναμένεται να λάβει χώρα γύρω στα μέσα του 2021.

Hyundai Prophecy Concept

Αργότερα, το 2022, θα ακολουθήσει το Ioniq 6 που θα πάρει τη μορφή ενός sports sedan με έντονες επιρροές από το “Prophecy” concept που κέρδισε τις εντυπώσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε ενώ μέχρι το 2024 η Hyundai θα λανσάρει και το Ioniq 7 στην κατηγορία των μεγάλων SUVs. Ακόμα δεν έχουμε απολύτως καμία ένδειξη για το design των ηλεκτρικών μοντέλων των κορεατών αλλά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της εταιρίας είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι θα είναι “χαρακτηριστικός” και “διαφορετικός”. Όλα τα επερχόμενα μοντέλα της Ioniq πάντως, θα βασίζονται στην Electric Global Modular Platform που προσφέρει εκτός των δυνατοτήτων ταχείας φόρτισης και την αξιόλογη αυτονομία, μεγάλο μεταξόνιο και επίπεδο πάτωμα που ωφελούν τους χώρους στην καμπίνα.

The post Hyundai: Στις αρχές του 2021 το ηλεκτρικό Ioniq 5. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault 5. Με «παιχνιδιάρικη διάθεση

cars

Πλήρωσε 21.000 δολάρια για να φτιάξει την μπαταρία του Tesla που χάλασε από τη βροχή

cars

GTO Engineering Squalo. Κολυμπώντας αντίθετα στο ρεύμα.

cars

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2. Η δεύτερη εξέλιξη…

cars

Έβελυν Καζαντζόγλου: Δεχόμουν bullying, με έριχναν στις λάσπες και μου κολλάγανε τσίχλες στα μαλλιά

cars

Formula 1: Το 22ο Grand Prix ζωντανά στον Ant1+ από το Las Vegas

cars

Η Lamborghini θα παρουσιάσει κάτι “μπροστά από την εποχή του”.

cars

Volvo XC60 B5 Inscription. Kαι πετρελαιοκίνητο και ήπια υβριδικό

cars

Ford. Διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα του Puma με πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις

cars