CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai, Ford και Toyota δεσμεύονται σε ένα υβριδικό WRC.

Μεγάλη ημέρα για τον κόσμο του World Rally Championship καθώς οι τρεις κατασκευαστές που συμμετέχουν ανακοίνωσαν επίσημα την δέσμευση τους να ανανεώσουν την συμμετοχή τους και στο υβριδικό  μέλλον του σπορ. Ήδη από το 2022, τα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας θα πρέπει να κινούνται χάρη σε ένα εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο που θα συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων που χρησιμοποιείται (και) φέτος με έναν ηλεκτροκινητήρα 134 ίππων και τόσο η Hyundai, όσο η M-Sport Ford και η Toyota συμφώνησαν και θα συνεχίσουν σύμφωνα με τους κανονισμούς που πήραν το πράσινο φως από το World Motorsport Council. Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο διεκδικητής του τίτλου για την επόμενη χρονιά θα βασίζεται στο i20 N που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τις άλλες δύο ομάδες να μην έχουν δημοσιεύσει ακόμα τα πλάνα τους.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι η παρουσίαση της βιώσιμης, υβριδικής τεχνολογίας για την κορυφαία κατηγορία του World Rally Championship είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα στην ιστορία του σπορ. Είναι ταιριαστό που καλωσορίζουμε μία τέτοια σημαντική εξέλιξη στην 50η επέτειο του πρωταθλήματος.

Αυτό είναι το rallying με σκοπό: να παρέχει μία άψογη πλατφόρμα για την έρευνα και την εξέλιξη ώστε η βιομηχανία αυτοκινήτου να επικοινωνήσει τη νέα τεχνολογία της.

Δήλωσε ο managing director του WRC Promoter, Jona Siebel, χαιρετίζοντας την απόφαση των τριών κατασκευαστών και τονίζοντας πως το μήνυμα που στέλνουν για την ενδεχόμενη συμμετοχή επιπλέον εργοστασίων στο μέλλον είναι πολύ σημαντικό.

The post Hyundai, Ford και Toyota δεσμεύονται σε ένα υβριδικό WRC. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aston Martin V12 Speedster. Έρχεται με έντονες επιρροές από το Le Mans.

cars

DYMOTO 200. Oλοκαίνουρια πρόταση

cars

Skoda. Εξ όνυχος τον λέοντα

cars

Volkswagen Transporter. Έγινε εβδομήντα ετών

cars

Η Jaguar φρεσκάρει και την κορυφαία, F-Pace SVR.

cars

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 Ps. Ένα SUV για οδήγηση

cars

Nissan Hyper Punk concept – Σχεδιασμένο για influencers και καλλιτέχνες

cars

Νέο Volkswagen Polo GTI. Oι πρώτες πληροφορίες

cars

Οι γυναίκες πίσω από την παγίδευση ενός φυγά βιαστή – «Δεν καταλαβαίνεις. Είπες ψέματα στο λάθος κορίτσι»

cars