CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai, Kia και Genesis ετοιμάζουν τα ηλεκτρικά τους.

Η Hyundai γνωρίζουμε ήδη πως ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα φορέσει τα σήματα της “Ioniq” υπομάρκας της και θα βαφτιστεί “5”. Η επιτυχία του 45 Concept ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε η κορεατική φίρμα και δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει την ευκαιρία να μετουσιώσει την θετική ανταπόκριση του κοινού από το πρωτότυπο, στην έκδοση παραγωγής του. Η Hyundai όμως δεν θα είναι η μοναδική εταιρία του Group που θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Τόσο η Kia όσο και η Genesis θα εμπλουτίσουν την γκάμα τους με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, τα οποία θα βασίζονται στην E-GMP (Electric-Global Modular Platform), αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική που αποτελεί την βάση και για το προαναφερθέν, Ioniq 5. Κάθε μία λοιπόν από τις μάρκες, θα αποκτήσει ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο εντός του 2021 αν και οι λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο απουσιάζουν. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η E-GMP αρχιτεκτονική μπορεί να υποστηρίξει μπαταρίες οι οποίες προσφέρουν αυτονομία έως και 500 χιλιομέτρων και προσφέρει δυνατότητες ταχείας φόρτισης – σύμφωνα με την Hyundai, 5 λεπτά σε έναν κατάλληλο ταχυφορτιστή δίνουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Το 2021 θα είναι χρονιά κατά την οποία θα ξεκινήσουμε την μεγάλη μεταμόρφωση μας σε μία νέα μηχανή ανάπτυξης.

Δήλωσε ο πρόεδρος Euisun Chung, συμπληρώνοντας ότι η Hyundai θα επιταχύνει εκτός από την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων της και την κατασκευή σταθμών φόρτισης σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2021 θα προσθέσει περίπου 20 σταθμούς ταχείας φόρτισης στη Ν. Κορέα και θα “βελτιστοποιήσει την υποδομή φόρτισης” στην Ευρώπη σε συνεργασία με την Ionity.

The post Hyundai, Kia και Genesis ετοιμάζουν τα ηλεκτρικά τους. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απειλείται η ύπαρξη των sports cars;

cars

Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στη νέα Mercedes-AMG G63 και στην παλιά;

cars

Dacia Lodgy. Eργαλείο

cars

Με Nissan Qashqai εξοπλίστηκε η Ελληνική Αστυνομία

cars

Η Σαρλίζ Θερόν με την 7χρονη κόρη της – H Όγκουστ κρατούσε πανάκριβη τσάντα Dior

cars

Η Ferrari σταματά να δέχεται παραγγελίες για την Purosangue

cars

Porsche 911 Carrera 4 & 911 Carrera 4 Cabriolet. Sports-car παντός καιρού!

cars

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

Η Aston Martin DBS μας αποχαιρετά με την “Απόλυτη”

cars