CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai RM19. Προπομπός ενός sports car με τον κινητήρα στο κέντρο;

Η Hyundai παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles το Vision T plug-in υβριδικό SUV αλλά όχι μόνο του. Το RM19 Racing Midship Sports Car Prototype όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον concept που βασίζεται στο νέο Veloster αλλά διαθέτει τον κινητήρα στο κέντρο και ενδεχομένως να αποτελεί προπομπό για ένα μοντέλο παραγωγής που θα ταράξει τα νερά.

Η ιδέα ενός κεντρομήχανου sports car “παιδεύει” την Hyundai εδώ και αρκετά χρόνια – 7 για την ακρίβεια και το ρολόι “τρέχει” ακόμα. Όπως καταλαβαίνεις, το RM19 εστιάζει στο “Racing Midship” μέρος του ονόματος του. Οι μηχανικοί της κορεατικής εταιρίας αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο διαμέρισμα για τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού. Αυτός είναι ο ισχυρότερος το είδους του για την εταιρία, παράγοντας 390 ίππους και συνδυάζεται με ένα αγωνιστικό, 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κορεατικής φίρμας, τα πρώτα 96 km/h έρχονται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 250 km/h .

Εμφανισιακά, το RM19 κάνει σαφείς τις προθέσεις και τον προσανατολισμό του από την πρώτη ματιά. Φοράει ένα πρακτικά αγωνιστικό bodykit, φαρδύ και επιθετικό. Το βλέμμα πέφτει μεμιάς στα εξαιρετικά φαρδιά φτερά, τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα με το χαμηλό splitter, στους μεγάλους αεραγωγούς εκεί που θα βρίσκονταν τα πίσω παράθυρα για να κατευθύνουν δροσερό αέρα στο καυτό engine bay και στην γιγαντιαία αεροτομή που συνδυάζεται με έναν αντίστοιχων διαστάσεων διαχύτη. Το περίεργο είναι ότι το θέμα δεν συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου σαφώς και υπάρχει διαφορετικό τιμόνι και ένα μικρό πάνελ με διάφορα “αγωνιστικά” χειριστήρια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται από το Veloster.

Τέλος, ενώ η Hyundai αρνείται να παραδεχθεί ευθέως ότι ετοιμάζει ένα κεντρομήχανο sports car παραγωγής, σημειώνει ότι υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του RM19 στο μέλλον. Εγώ λέω ότι κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται για το μέλλον κι ας μην το ανακοινώνει ακόμα η εταιρία.

Related Articles

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες.

cars

Σαν σήμερα 9 Μαρτίου: Η Barbie γίνεται 65 ετών!

cars

Czinger 21C. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

cars

Nissan Leaf. Έφτασε τις 500.000 μονάδες

cars

Τρεις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Χάρκιβ

cars

Η Bentley Bentayga Speed συνεχίζει να είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο!

cars

Mercedes C 180 – Κάθε άλλο παρά «βασική»

cars

Η νέα BMW 2 Series Gran Coupe ομορφαίνει με τα M Performance Parts.

cars

Η Citroen λανσάρει το προσιτό eC3 στην Ινδία

cars