CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai RM20e. Η Hyundai ηλεκτρίζει (με) τις επιδόσεις της!

Η Hyundai δεν σταματά να μας εκπλήσσει τους τελευταίους μήνες καθώς δεν διστάζει να δείξει στον κόσμο ότι τολμά. Και τολμά γενικώς, από τα νέα μοντέλα παραγωγής που λανσάρει στην αγορά (όχι μονάχα την ευρωπαϊκή), μέχρι τα πρωτότυπα που παρουσιάζει και υπόσχεται να περάσει στην παραγωγή (βλ. Prophecy και 45). Τώρα, η κορεατική φίρμα αποκαλύπτει στον κόσμο το RM20e που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα εξέλιξης των δυναμικών χαρακτηριστικών που είναι ικανό να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και έχει εξελιχθεί από το τμήμα “N” της Hyundai σε συνεργασία με την Rimac.

Όπως πάντα, το RM σημαίνει “Racing Midship”, το 20 υποδηλώνει το γεγονός ότι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι η 20η εκδοχή του συγκεκριμένου concept και το “e”… είναι αυτονόητο. Αυτό που δεν είναι αυτονόητο, είναι αυτό που κρύβεται κάτω από τροποποιημένο αμάξωμα του αγωνιστικού Veloster eTCR. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος να παράγει 810 ίππους και 960 Nm ροπής! Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και το σπριντ στα 200 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 9,88 δευτερόλεπτα ενώ σε αντίθεση με το Veloster eTCR που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, το RM20e θεωρητικά μπορεί και γι’ αυτό η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h!

Φυσικά, το RM20e δεν πρόκειται ποτέ να περάσει στην παραγωγή σε αυτή τη μορφή, όμως λειτουργεί ως ένα είδος δείγματος γραφής για τις ηλεκτρικές φιλοδοξίες του performance τμήματος “N” της Hyundai. Ένα μοντέλο που συνδυάζει τις επιδόσεις, την ισορροπία και το κράτημα ενός αγωνιστικού με τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένα αυτοκίνητο δρόμου. Το RM20e δείχνει ότι ο εξηλεκτρισμός δεν είναι απαραίτητο να είναι βαρετός…

The post Hyundai RM20e. Η Hyundai ηλεκτρίζει (με) τις επιδόσεις της! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλεκτρική “Turbo S” εναντίον αυθεντικής “Turbo S”. Ποια είναι η ταχύτερη;

cars

Στις 25 Αυγούστου το νέο Mercedes-Benz Citan.

cars

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Λόγω ηλικίας πρέπει να γράφω «παρουσιάστρια» πρώτα στο βιογραφικό μου

cars

Kosmocar. «Ηλεκτροκίνητη» στην 84η Δ.Ε.Θ.

cars

Το Ιράν «ζει» 45 χρόνια μέσα στις κυρώσεις

Bury

Bentley Flying Spur Hybrid. Υβριδική πολυτέλεια

cars

Η Stellantis πετυχαίνει τους στόχους εκπομπών ρύπων χωρίς “εξωτερική” βοήθεια.

cars

Jeep Renegade. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3 στο Zwickau.

cars