CARSNEWS
AUTONEWS

Hyundai Veloster N Performance Concept. Ακόμα πιο άγριο!

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, η SEMA είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις aftermarket προϊόντων στον κόσμο και έτσι, μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές να επιδείξουν κάποιες πιο… ξεχωριστές δημιουργίες. Φέτος η Hyundai επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Veloster N ως βάση για ένα μοντέλο που θυμίζει πολύ σε έμπνευση το i30 “N Option” της έκθεσης του Παρισιού. Αυτό είναι λοιπόν το Veloster N Performance Concept.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Το εντυπωσιακό bodykit προέρχεται από την KWA και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία τεράστια πίσω αεροτομή, νέο καπό που φιλοξενεί έναν μεγάλο, λειτουργικό αεραγωγό και φαρδύτερα μαρσπιέ. Στον τομέα της αισθητικής βελτίωσης θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και τις πορτοκαλί λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, την εξάτμιση της Capriso και τις νέες 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος της OZ. Όσον αφορά στο εσωτερικό, το πρωτότυπο της Hyundai έχει “ντυθεί” με άφθονη Alcantara, οι ζώνες ασφαλείας προέρχονται από την Sabelt, το επιλογέας ταχυτήτων είναι αλουμινένιος και οι μετατροπές δεν σταματούν εκεί.

Μηχανικά, το Veloster N Performance Concept εστιάζει στην βελτίωση των δυνατοτήτων του standard μοντέλου στους τομείς της πλευρικής επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης. Αυτό σημαίνει ότι ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας παρέμεινε stock – αν εξαιρέσει κανείς την aftermarket εξάτμιση. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ανάρτηση και το σύστημα πέδησης όμως. Τα αμορτισέρ προέρχονται από την Extreme Racing και συνεργάζονται με ελατήρια της H&R, οι αντιστρεπτικές ράβδοι είναι της Daewon Steel ενώ στα φρένα, βρίσκουμε 6-πίστονες δαγκάνες σε δίσκους 381mm εμπρός και 4-πίστονες δαγκάνες σε δίσκους 360mm πίσω – αμφότερα της Alcon.

Related Articles

Audi activesphere concept– Το μέλλον

cars

Πού βρίσκεται η ακριβότερη στάθμευση στον κόσμο – 50 ευρώ ακόμη και για 10 λεπτά

cars

Η Subaru παρουσιάζει το ανανεωμένο Crosstrek στις Η.Π.Α.

cars

Bentley Continental GT Speed. Ικανή και για drift!!!

cars

Πράσινα μέταλλα και βυθός…

cars

  SYM JET X 125 ABS. Πλήρως ανανεωμένο

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Skoda. Με ένα κλικ ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές

cars

Πρελούδιο για το νέο εντυπωσιακό σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota

cars