CARSNEWS
AUTONEWS

ID.4. Με έμφαση και στη σχεδίαση

Το ολοκαίνουργιο ID.4, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, εντυπωσιάζει πριν ακόμα αποκαλυφθεί στο κοινό. Μία πρόγευση του εξωτερικού του σχεδιασμού δείχνει ξεκάθαρα την αυγή της νέας εποχής: εντυπωσιακό design με ρέουσες γραμμές και επιφάνειες που χαρακτηρίζονται από σχεδιαστική πλαστικότητα, με εξαιρετική αεροδυναμική συμπεριφορά.

Με το ID.4, η Volkswagen κάνει ηχηρή είσοδο με ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, αυτή των compact SUV. Το αυτοκίνητο προορίζεται τόσο για την Ευρώπη όσο και την Κίνα και αργότερα τις Η.Π.Α.. Το καλό design είναι επίσης πάντα λειτουργικό – σε ένα ηλεκτρικό όχημα o αεροδυναμικός συντελεστής είναι ένας βασικός παράγοντας για την αυτονομία. Το ID.4 διακρίνεται από έναν εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας, μόλις 0,28. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτό είναι η ρέουσα μορφή του αμαξώματος και της καμπίνας των επιβατών, που μοιάζει να συμπυκνώνεται ως φόρμα καταλήγοντας στο πίσω μέρος. Αυτό συμπληρώνεται από πολλές ακριβείς λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, τα φωτιστικά σώματα της ουράς μαζί με τη μεγάλη αεροτομή στην οροφή εξασφαλίζουν ότι η ροή του αέρα «σβήνει» πολύ ομαλά».

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Transform 2025 », η Volkswagen θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2024. Το ID.4, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας, είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στη νέα μεταβλητή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen, μετά το ID.3. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό χάρη στη συμπαγή σχεδίαση του ηλεκτρικού κινητήριου συστήματος. Παράλληλα με το χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, μόλις 0,28 και τη δυνατότητα επιλογής συστήματος μπαταρίας, είναι δυνατές για το ID.4 αυτονομίες άνω των 500 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

Το νέο SUV θα λανσαριστεί αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, με μια τετρακίνητη έκδοση να ακολουθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι τοποθετημένη στο δάπεδο για βέλτιστο χαμηλό κέντρο βάρους, εξασφαλίζοντας τόσο εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά όσο και ιδανική κατανομή φορτίων στους δύο άξονες.

The post ID.4. Με έμφαση και στη σχεδίαση first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Toyota RAV4 αποτυγχάνει θεαματικά στον τάρανδο.

cars

Toyota C-HR GR Sport. Δια χειρός Gazoo Racing!

cars

Lexus: Το πρώτο της PHEV το 2021, νέο ηλεκτρικό το 2022.

cars

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Ηλιούπολη λόγω καρναβαλιού

cars

Kona Electric. Ξεκίνησε η παραγωγή του

cars

Το Toyota GR Super Sport πάτησε για πρώτη φορά πίστα!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Αμάξι αναποδογύρισε και πέρασε ξυστά από θεατές

cars

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Μητσοτάκη: Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει

cars

Audi RS4 v AMG C63 v BMW M3: Η μάχη των γερόλυκων με τους V8!

cars