CARSNEWS
AUTONEWS

ID Buzz GTX με 340 άλογα παρουσιάζει σύντομα η Volkswagen

Θα σκεφτόταν κανείς ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό minivan δεν είναι ο πρώτος υποψήφιος στη σειρά για να αποκτήσει “καυτή” έκδοση αλλά η Volkswagen προφανώς διαφωνεί. Εντός του 2023 θα αρχίσει να εμπλουτίζει την γκάμα του ID Buzz πέραν του βασικού, 5-θέσιου μοντέλου και της cargo έκδοσης που ήδη κυκλοφορούν, παρουσιάζοντας αρχικά την κορυφαία, “GTX” έκδοση. Αργότερα, άγνωστο το πότε ακριβώς, θα έρθουν μία έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο αλλά και το California camper van για εκείνους που αναζητούν μεγαλύτερους χώρους ή περισσότερες θέσεις για την πρώτη περίπτωση ή για εκείνους που έχουν ανήσυχο πνεύμα για την δεύτερη.

Η GTX θα είναι μία cool έκδοση επιδόσεων με 340 ίππους, αποκλειστικό γι’ αυτήν εσωτερικό, νέα εξωτερικά χρώματα και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, Kai Gruenitz. Το ID Buzz GTX θα μοιράζεται το ίδιο κινητήριο σύνολο με τα υπόλοιπα GTX της εταιρίας που σημαίνει ότι θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι καθώς κινούν ο καθένας διαφορετικό άξονα, θα χαρίζουν στο μοντέλο δυνατότητες τετρακίνησης. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά, αλλά η Volkswagen εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να λανσάρει και μία τετρακίνητη έκδοση του ID Buzz η οποία δεν θα ανήκει στην GTX οικογένεια για εκείνους που χρειάζονται αυτή την δυνατότητα αλλά όχι τα σπορ χαρακτηριστικά. Όσο για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο, ο Gruenitz αποκάλυψε ότι θα είναι κατά 250 χιλιοστά μακρύτερη από την standard και θα προσφέρει θέσεις για 7 επιβάτες. Ο Gruenitz συμπλήρωσε ότι όλες οι θέσεις θα μπορούν να αφαιρεθούν από το πίσω μέρος του ID Buzz και πως κάποιες θα είναι τύπου πολυθρόνας και θα μπορούν να περιστραφούν. Η εξέλιξη της camper έκδοσης που προανήγγειλε ο Gruenitz δεν έχει προχωρήσει τόσο όσο οι άλλες δύο, οπότε η Volkswagen βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξερεύνησης προσπαθώντας να βρει τι ταιριάζει και τι όχι σε αυτήν, άρα δεν θα πρέπει να την περιμένουμε πριν το 2025 – αν φυσικά λανσαριστεί και στην δική μας αγορά, πράγμα που δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Audi RS3 LMS. Το entry-level αγωνιστικό γίνεται καλύτερο!

cars

Το Ariel Nomad μεταμορφώνεται από την Borgwarner σε ένα ηλεκτρικό παιχνίδι!

cars

Bentley Mulsanne. Μία πολυτελής ιστορία

cars

Fiat Panda. Ενδοοικογενειακός ανταγωνισμός

cars

Alpina B8 Gran Coupe. Συνδυάζοντας την δύναμη με την πολυτέλεια.

cars

Η γυμνή Μπιγιονσέ στο εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ δίνει απάντηση στις αντιδράσεις

cars

Citroen C3 AirCross 1.2 PureTech 110. Κροσσόβερ με στιλ και άποψη

cars

Η BMW ετοιμάζει την ανανεωμένη 5 Series.

cars

Νέο Hyundai i10. Άνετο και οικονομικό

cars