CARSNEWS
NEW MODELS

Ioniq: Tα ηλεκτρικά της Hyundai απέκτησαν νέα στέγη


ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ, Ο ΟΜΙΛΟΣ HYUNDAI MOTOR ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΗΝ IONIQ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, ΠΛΗΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ GENESIS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/8/2020

Η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε την ίδρυση της Ioniq, μιας νέας εταιρείας στον Όμιλο, η οποία θα έχει όλα τα ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα που αυτός θα δημιουργεί εφεξής. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ονομασία είχε δοθεί στο μοντέλο που παρουσίασε η Hyundai το 2016 και διατίθεται με υβριδικής διάταξης κινητήρα, ως Plug-in Hybrid και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Ως αυτόνομη εταιρεία, η Ioniq θα περιλαμβάνει τα νέα μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο που έχει εκπονήσει ο κορεατικός Όμιλος και ονομάζεται «Strategy 2025». Αυτό προβλέπει να πουλά 1.000.000 ηλεκτροκίνητα ή εξηλεκτρισμένα μοντέλα ετησίως ως το 2025 και να καταλάβει μερίδιο 10% στην αντίστοιχη αγορά παγκοσμίως.

Το γκρουπ της Hyundai Motor θα επενδύσει και στην εξέλιξη και δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και με τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτά και η οποία έχει μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής στον χαρακτήρα του κάθε μοντέλου και επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή ευρυχωρία και πρακτικότητα.

Τα καινούργια ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα φέρουν το εμπορικό σήμα της Ioniq θα είναι είτε crossover/SUV είτε τετράθυρα και η ονομασία τους θα είναι αριθμοί. Όπως έγινε γνωστό, τα crossover/SUV θα έχουν ως ονομασία μονό αριθμό και τα sedan ζυγό. Το πρώτο μοντέλο της θα είναι το Ioniq 5, ένα SUV με coupé αμάξωμα (CUV) το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο 45 και αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2021. Το 2022, θα παρουσιαστεί το τετράθυρο Ioniq 6, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Prophecy, και το 2024 το Ioniq 7, ένα μεγάλων διαστάσεων SUV. Όπως ανακοινώθηκε, τα μοντέλα της Ioniq θα διατίθενται μέσω του ήδη υπάρχοντος δικτύου αντιπροσώπων του Ομίλου και δεν θα δημιουργηθεί ξεχωριστό. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To νέο Seat Leon θα μπαίνει και στην πρίζα!

cars

Αναβολή όλων των αγώνων αυτοκινήτου εξαιτίας του κορονοϊού

cars

Ο νέος κινητήρας της Maserati λέγεται Nettuno και έχει 630 PS

cars

Ποια είναι η νέα Bugatti που αγόρασε ο Cristiano Ronaldo;

cars

Ράλι Μεξικού: Πρόωρο τέλος με νίκη του Sebastien Ogier και Toyota Yaris WRC

cars

Honda: Δύσκολα θα διατηρηθεί το χειροκίνητο κιβώτιο στα EV

cars

Σοκαριστικά αποτελέσματα από τη μετωπική σύγκρουση ενός νέου και ενός παλαιού Nissan Navara για την ασφάλεια των επιβατών (Video)

cars

Αποκαλύφθηκε η περιορισμένης παραγωγής Alfa Romeo Giulia GTA

cars

Τι κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

cars