CARSNEWS
NEW MODELS

Izera: Μια εταιρία ηλεκτρικών από την Πολωνία!

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Izera, που εντάσσεται στην κοινοπραξία ElectroMobility Poland που απαρτίζεται από τέσσερις άλλες εταιρίες (τις  PGE Polska Grupa, Energetyczna SA, Energa SA και Tauron Polska Energia SA) με ισόποσα μερίδια και κρατικό έλεγχο. Η ονομασία προέρχεται από μια οροσειρά της χώρας, στην οποία (χώρα) απασχoλούνται πάνω από 200.000 εργαζόμενοι μόνο στον τομέα της παραγωγής (υπολογίστε άλλους τόσους στην γενικότερη αγορά αυτοκινήτου στην Πολωνία!).

Η Izera παρουσίασε πρόσφατα δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά δίχως να αποκαλυφτούν στοιχεία για το σύστημα πρόωσης, τις μπαταρίες κ.λπ. παρά μόνο ότι η αυτονομία θα ξεπερνά τα 400 km και πως το 0-100 θα είναι κάτω από τα 8 sec. Μάλιστα αυτά τα δύο μοντέλα (ένα hatchback και ένα SUV) δεν έχουν καν ονομασίες! Προφανώς ο λόγος είναι πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρότζεκτ που ακόμη δεν έχει προχωρήσει τόσο βαθιά.

Παρά ταύτα και τα δύο μοντέλα δείχνουν να είναι έτοιμα για την παραγωγή. Σχεδιαστικά φαίνονται εντυπωσιακά με μια φωτιζόμενη μάσκα στο εξωτερικό. Εις τα ενδότερα το ταμπλό έχει μια μοντέρνα άποψη με δύο μεγάλες οθόνες στο κέντρο του και με μια lounge ατμόσφαιρα να επικρατεί στην ευρύχωρη καμπίνα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Izera θα προχωρήσει στην παραγωγή των ηλεκτρικών της δίχως βιασύνη και κάπου μέσα στο 2023. Για αυτό θα μπορούσε να επιλέξει κάποια έτοιμη πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της, όπως την ΜΕΒ του VW Group ή την eVMP του PSA Group.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι Ιάπωνες προμηθευτές μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας

cars

Σε «shortlist» τριών αντί-Vettel καταλήγει η Ferrari

cars

Μεγάλη ζημιά λόγω των κινητήρων στη McLaren…

cars

Πέρασαν και… δεν ακούμπησαν από τη Formula 1!

cars

Tο Morgan Plus 4 70th Edition θα είναι το τελευταίο με ατσάλινο πλαίσιο

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars

Video: Τα μπλόκα της Τροχαίας στις “κόντρες” σε Συγγρού, Βουλιαγμένης και Αθηνών – Σουνίου

cars

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Δείτε πώς γίνονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας (Video)

cars

Το νέο VW Golf R των 330 ίππων χωρίς καμουφλάζ!

cars