CARSNEWS
AUTONEWS

Jaguar: Αμιγώς ηλεκτρική από το 2025!

Η Jaguar δεν έχει βρει μονάχα έναν νέο CEO στο πρόσωπο του Thierry Bollore αλλά έχει βρει και ένα νέο όραμα καθώς η αγγλική φίρμα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την πρόθεση της να γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2025! Το όραμα αυτό παίρνει τη μορφή του “Reimagine” μεσοπρόθεσμου πλάνου που θέτει δύο βασικούς στόχους: την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2039 αλλά ενδεχομένως σημαντικότερα, την δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα “Reimagine” κάθε μοντέλο της Jaguar και της Land Rover θα είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας ενώ η Jaguar πιο συγκεκριμένα, θα μεταμορφωθεί σε μία ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας από το 2025 και έπειτα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα λανσαριστούν 6 αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με το σήμα της Land Rover μέσα στα επόμενα 5 χρόνια με την πρώτη εξ αυτών να παρουσιάζεται το 2024.

Ο Bollore δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα εργοστάσιο και τόνισε ότι το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της Jaguar-Land Rover έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει έμφαση στην “ποιότητα και όχι στον μεγάλο όγκο παραγωγής” με την αγγλική μάρκα να θέλει να γίνει “ο προμηθευτής των πιο ποθητών οχημάτων για επιλεκτικούς πελάτες”. Οι δύο εταιρίες όμως θα πάρουν διαφορετικές θέσεις  στην αγορά με την Jaguar να επιλέγει τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης και την Land Rover να εστιάζει στον off-road χαρακτήρα της.

Για να γίνει η μετάβαση στην επόμενη εποχή, η Jaguar-Land Rover θα χρησιμοποιήσει 3 αρχιτεκτονικές: δύο αποκλειστικά για την Land Rover και μία, αμιγώς ηλεκτρική, για την Jaguar. Η ανακοίνωση όμως δεν περιλαμβάνει μόνο ευχάριστα νέα καθώς απ’ ότι μαθαίνουμε, η νέα και ηλεκτρική XJ έχει μπει σε κάποιο συρτάρι χωρίς να υπάρχουν πλάνα για το λανσάρισμα της στην αγορά στο προσεχές μέλλον παρά το γεγονός ότι η Jaguar είχε ξεκινήσει την teaser καμπάνια της. Στα ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται επίσης η υπόνοια ότι η Jaguar θα απομακρυνθεί από την ευρύτερη κατηγορία των SUVs αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Land Rover, η οποία θα συνεχίσει να ενισχύει την θέση της διατηρώντας την υπάρχουσα γκάμα της και κάνοντας προσεκτικά τα επόμενα βήματα της αφού μπορεί να είναι επιλεκτική όσον αφορά στις μελλοντικές προσθήκες.

The post Jaguar: Αμιγώς ηλεκτρική από το 2025! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο ασταμάτητος Φερστάπεν νίκησε και στο γκραν πρι του Βελγίου

cars

Ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή

cars

Peugeot: Σημαντικό το GTi, ακόμα και στην εποχή του εξηλεκτρισμού!

cars

Kosmocar. Χορηγία με νόημα και ουσία στο “Eco-Fest 2020”

cars

Το κλασικό Defender αναβαθμίζεται εκ βάθρων από την Overfinch.

cars

Μετέωρα: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις, εκτός από θρησκευτικό τουρισμό

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 13/3/2024

cars

Nέο Volkswagen Golf. Έτοιμη η όγδοη γενιά του

cars

Βασίλης Σπανούλης: Υποψήφιος για τον πάγκο της Αναντολού Εφές ο προπονητής του Περιστερίου

cars