CARSNEWS
NEW MODELS

Jaguar-Land Rover: Η πτώση των πωλήσεων οδηγεί σε μείωση της παραγωγής

Για άλλη μία φορά η JLR βρίσκεται σε μάλλον δυσχερή κατάσταση, καθώς το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς σημείωσε πτώση των πωλήσεων κατά 2,3%. Το γεγονός αυτό την υποχρεώνει να μειώσει ή και να σταματήσει για κάποιες ορισμένες ημέρες την παραγωγή στα δύο εργοστάσιά της στην Βρετανία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στόχος είναι να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, τα οποία απειλούν την βιωσιμότητα της εταιρίας. Τα ποσά αυτά είναι της τάξης των δισεκατομμυρίων λιρών καθώς υπάρχει παράλληλα το θέμα με την πτώση της αγοράς της Κίνας αλλά και της μειωμένης ζήτησης για diesel στην Ευρώπη.

Η λύση είναι να σταματήσει η παραγωγή σε συγκεκριμένες ημέρες για μία περίοδο ενός μηνός στο εργοστάσιο του Castle Bromwich (αρχίζοντας από τα τέλη Φεβρουαρίου) και μετά να σταματήσει η παραγωγή κάποιες μισές ή ολόκληρες ημέρες στο εργοστάσιο του Solihull μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το γενικότερο περιβάλλον στην αγορά αυτοκινήτου είναι δύσκολο και την υποχρεώνει να πάρει δραστικά μέτρα. Επίσης θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στα δύο εργοστάσια στην Βρετανία σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής και τον προγραμματισμό τους, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στην ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μία Mustang Mach-E βγαλμένη από τα ράλι

cars

Toyota Corolla Cross 2021: Δυναμικό design και Hybrid τεχνολογίες

cars

Η “αγία τριάδα” της Bugatti σε μια σπάνια συνάντηση

cars

Στην ΕΚΟ η προμήθεια καυσίμων για τις αστικές συγκοινωνίες

cars

From “A” to… Zanardi!

cars

Τι θα κάνει η Volkswagen με τα μικρότερα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα;

cars

Ένας γύρος στο Nurburgring με την Bugatti Chiron Pur Sport (Video)

cars

Οδηγούμε το μόνιμο best seller Opel Corsa 1.2 130PS Auto

cars

Η Volvo επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

cars