CARSNEWS
AUTONEWS

Jeep Compass. Με νέο κινητήρα 1,3 λίτρων και όχι μόνο!

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και με αυτή τη λογική, η Jeep αποκάλυψε στον κόσμο το ανανεωμένο για το 2020 Compass. Ένα SUV που παράγεται στο εργοστάσιο της Fiat Chrysler Automobiles στο Melfi της Ιταλίας και εξοπλίζεται με έναν νέο 1300άρη βενζινοκινητήρα ο οποίος μειώνει δραστικά τόσο τις εκπομπές ρύπων όσο και την κατανάλωση σε σύγκριση με το σύνολο των 1,4 λίτρων που αντικαθιστά!

Ο κινητήρας αυτός, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Fiat 500X και στην περίπτωση του Compass, είναι διαθέσιμος είτε με 130, είτε με 150 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ενώ στην δεύτερη με ένα επίσης νέο, 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αλλά όποια και να επιλέξει ο αγοραστής, θα απολαύσει τα 270 Nm ροπής – 40 Nm σε σύγκριση με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων. Ανεξαρτήτως έκδοσης πάντως, ο νέος τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας κινεί αποκλειστικά τους τροχούς του εμπρός άξονα και υπόσχεται μειωμένες κατά 27% εκπομπές CO2 και μειωμένη κατά 30% (στον WLTP κύκλο) κατανάλωση σε σύγκριση με την προηγούμενη, βενζινοκίνητη και τετρακίνητη εκδοχή του Compass με αυτόματο κιβώτιο. Για πρώτη φορά δε, το Jeep Compass εφοδιάζεται με “Sport” mode που κάνει πιο… βαρύ το τιμόνι, πιο άμεση την απόκριση του γκαζιού και επιτρέπει στο κιβώτιο να κρατάει την επιλεγμένη ταχύτητα ακόμα και σε σε υψηλές στροφές. Εναλλακτικά, η αμερικανική εταιρία προσφέρει το Compass και με έναν 1600άρη MultiJet II πετρελαιοκινητήρα 120 ίππων και 320 Nm ροπής με τεχνολογία Selective Catalytic Reduction.

Αργότερα, θα προστεθεί στην γκάμα και η 4xe, plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον “Global Small Engine” των 1,3 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών και συνδυαστικά, παράγουν είτε 190 είτε 240 ίππους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων δεν είναι οι μοναδικές που έχουν γίνει στο Compass. Σύμφωνα με την Jeep, η κολώνα του τιμονιού είναι νέα και προσφέρει ελαφρύτερη αλλά και πιο προοδευτική αίσθηση ενώ και τα αμορτισέρ έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις ώστε να περιοριστούν οι κλίσεις του αμαξώματος και να βελτιωθεί η ευστάθεια κατά το φρενάρισμα. Τέλος, το Compass διαθέτει 5 νέα χρώματα για το αμάξωμα και 6 νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος ενώ εξοπλίζεται και με νέα τεχνολογία, με τη μορφή των Uconnect υπηρεσιών και των αναβαθμισμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε νεαρός στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

cars

Τι σημαίνει να είναι κάποιος κοινωνιοπαθής

cars

Dacia Sandrider: Το «όπλο» των Loeb και Al Attiyah στο Dakar 2025

cars

Ο W16 της Bugatti δεν πάει πουθενά για τα επόμενα 10 χρόνια!

cars

Jeep Gladiator. Μαχητής της ερήμου

cars

Nissan Qashqai. Ενισχύει περαιτέρω τον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Survivor – Ο Αλέξης Παππάς έβαλε φιτιλιές αλλά η Χρύσα τον «τσάκωσε»: «Μην ψαρώνεις, έκλεισε το μάτι»

cars

Morgan Plus 8 GTR. Σαν αγωνιστικό παλαιάς κοπής.

cars

Opel Insignia facelift. Ανανεωμένο αισθητικά και τεχνολογικά.

cars