CARSNEWS
AUTONEWS

Jeep Grand Wagoneer Concept. Μεγάλο, πολυτελές και έτοιμο για την παραγωγή!

Το πρώτο Jeep Wagoneer θεωρείται από πολλούς και δικαίως, ως ένα από τα πρώτα πολυτελή SUV όταν κυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό 1962. Το νέο Grand Wagoneer, όταν παρουσιαστεί επισήμως η έκδοση παραγωγής του, δεν διεκδικεί ανάλογες δάφνες αλλά θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία με προηγμένα στοιχεία ασφάλειας και τεχνολογίας και σχεδιασμό που αναμιγνύει μοντέρνα και παραδοσιακά χαρακτηριστικά για την δημιουργία ενός συνόλου που θα είναι ελκυστικό σε ένα νέο, πιο “premium” κοινό.

Αυτό γίνεται εμφανές από την πρώτη ματιά στην εμβληματική γρίλια της Jeep που έχει υποστεί έναν… εκμοντερνισμό και έχει λεπτύνει αρκετά ενώ στις άκρες της ενσωματώνονται στο design τα επίσης λεπτά, LED φωτιστικά σώματα. Μία λεπτή μπάρα LED που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου δε, τονίζει το πλάτος και την τολμηρή αύρα που αποπνέει το πρωτότυπο της αμερικανικής εταιρίας – μία αύρα που τονίζεται περαιτέρω από τους γάντζους που υπάρχουν τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω. Μιας που αναφέραμε το πίσω μέρος του Grand Wagoneer, να αναφέρουμε ότι το τραπεζοειδές πίσω τζάμι σε συνδυασμό με τον αρκετά… τετραγωνισμένο σχεδιασμό μοιάζουν σαν φόρος τιμής στα κλασικά Jeep του παρελθόντος ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα, με την ίδια λεπτή μπάρα LED που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου, κλείνουν το μάτι στο μέλλον. Το πακέτο συμπληρώνουν οι 24άρες ζάντες ελαφρού κράματος και οι χαρακτηριστικοί τετραγωνισμένοι θόλοι, η εντυπωσιακή πανοραμική ηλιοροφή και ο διακριτικός διαχύτης.

Στο εσωτερικό από την άλλη, το Grand Wagoneer Concept είναι κατά κύριο λόγο… οθόνες! Μία 12,3 ιντσών βρίσκεται μπροστά απο τον οδηγό εκτελώντας καθήκοντα πίνακα οργάνων, μία 10,3 ιντσών είναι μπροστά από τον συνοδηγό, μία 12,1 ιντσών είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μία 10,3 ιντσών κάθεται ακριβώς από κάτω για την ρύθμιση διάφορων υποσυστημάτων, μία ακόμα 10,3 ιντσών παρέχει την δυνατότητα στους πίσω επιβάτες να επιλέξουν σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις τις ρυθμίσεις των καθισμάτων και του κλιματισμού/εξαερισμού και δύο οθόνες 10,1 ιντσών είναι τοποθετημένες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Με λίγα λόγια, 7 οθόνες μέσα σε μία καμπίνα. Αφού ξεπεράσεις αυτό το σοκ, να σημειώσουμε ότι το Grand Wagoneer μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 άτομα ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα – κατά κύριο λόγο ξύλο, αλουμίνιο και άλλα βιώσιμα υλικά.

Αυτό για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά, είναι τα μηχανικά του Grand Wagoneer. Σίγουρα η Jeep θα προσφέρει κάποιο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο και σίγουρα θα προσφέρει 3 διαφορετικά συστήματα τετρακίνησης για να δείξει ότι η εστίαση μπορεί να είναι στην πολυτέλεια, αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι οι εκτός δρόμου ικανότητες είναι δευτερεύουσας σημασίας. Σε αυτο θα βοηθά αναμφίβολα και η Quadra-Lift αερανάρτηση της αμερικανικής φίρμας. Σε κάθε περίπτωση, να τονίσουμε ότι το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα πρωτότυπο και η οριστική έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί πιθανότατα εντός του 2021 με λίγες και έως έναν βαθμό αναμενόμενες αλλαγές.

The post Jeep Grand Wagoneer Concept. Μεγάλο, πολυτελές και έτοιμο για την παραγωγή! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η VW γίνεται… Voltswagen στις Η.Π.Α.;

cars

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Γιορτάζει την ταχύτητα!

cars

Daimler και Geely ανακοίνωσαν την κοινοπραξία για το μέλλον της Smart.

cars

Η Bugatti θα φέρει την Chiron R στην Γενεύη;

cars

Ford Mustang Mach-E. Η οδήγησή της είναι εμπειρία

cars

Άκυρη η συγχώνευση Volvo-Geely. Εμβαθύνεται η συνεργασία τους.

cars

Πιο αξιόπιστη εταιρία στις Η.Π.Α. η Mazda!

cars

Σκοτώθηκε σε ηλικία  55 ετών ο Ken Block!

cars

«Παγίδα θανάτου» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον καύσωνα – Πάνω από 170 βαθμοί στο αμάξωμα, έως και 50 βαθμοί στο εσωτερικό

cars