CARSNEWS
AUTONEWS

Jeep Magneto Concept. Επίδειξη ηλεκτρικής ισχύος εκτός δρόμου!

Έφτασε εκείνη η ώρα. Το ετήσιο Easter Jeep Safari στη Moab της Utah ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο και διαρκεί μέχρι τις 4 Απριλίου οπότε η αμερικανική εταιρία, τιμώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει, παρουσιάζει μία σειρά concepts με το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα να είναι το Magneto. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler που “ισοφαρίζει” την απόδοση ενός V6 βενζινοκινητήρα αλλά προσφέρει επιπλέον την άμεση ροπή του ηλεκτροκινητήρα του χωρίς να θυσιάζει στο παραμικρό τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Όλα ξεκίνησαν με ένα Jeep Wrangler Rubicon από το οποίο οι μηχανικοί της Jeep αφαίρεσαν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τοποθέτησαν στην θέση του έναν ηλεκτροκινητήρα. Ενώ όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν συνηθίζεται να συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων, το Magneto Concept διαθέτει ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο που το βοηθά να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο. Σε αυτό παίζουν τον ρόλο τους το kit που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, τα all-terrain ελαστικά 35 ιντσών καθώς και το γεγονός ότι το Magneto Concept παράγει κάτι περισσότερο από 290 ίππους και 370 Nm ροπής.

Έτσι, τα 96 km/h έρχονται σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα ενώ μία συστάδα μπαταριών 70 kWh φροντίζει ώστε να μην ξεμείνει από ενέργεια πάνω στο… παιχνίδι. Παράλληλα, οι μηχανικοί της εταιρίας επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι τόσο η απόκριση και η ακρίβεια του γκαζιού, όσο και ο έλεγχος της ταχύτητας (βασικό προσόν κατά την κίνηση εκτός της πεπατημένης) είναι απαράμιλλα. Κι αν πιστεύεις ότι το Magneto Concept είναι απλά ένα ανούσιο πρωτότυπο, θα πρέπει να αλλάξεις γνώμη. Όχι επειδή το concept πρόκειται να περάσει στην παραγωγή σε αυτή τη μορφή, αλλά επειδή παρουσιάζεται ώστε να “μετρήσει” η Jeep τις αντιδράσεις του κόσμου σε μία… αναπόφευκτη, ηλεκτρική έκδοση του Wrangler και όχι μόνο.

The post Jeep Magneto Concept. Επίδειξη ηλεκτρικής ισχύος εκτός δρόμου! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όλες οι BMW M5 συγκεντρωμένες σε ένα video!

cars

Άκουσε το ουρλιαχτό του V12 της νέας Lamborghini!

cars

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Γιορτάζει την ταχύτητα!

cars

Fiat Panda. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars

Ποδηλάτης στα 240 km/h με τη βοήθεια μιας Porsche Cayenne

cars

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

cars

Η Toyota αυξάνει το μερίδιο της στην Subaru.

cars

Νέα πλατφόρμα 800V και έως 500 χιλιομέτρων για ηλεκτρικά από την Hyundai!

cars