CARSNEWS
AUTONEWS

Jeep Renegade & X-Wing Project.  Περιπέτεια

Ένα ζευγάρι με πάθος για τις πτήσεις και την περιπέτεια, το Jeep Renegade στην κορυφαία του έκδοση Trailhwak και η ελπίδα να καταφέρουν όλοι μαζί το ακατόρθωτο. Το Jeep Renegade Trailhawk και το X-Wing Project δημιουργήθηκαν για να φτάσουν στα άκρα τη φιλοσοφία της θρυλικής μάρκας, “Go anywhere, Do anything”.

Οι Rex και Melissa Pemberton σίγουρα δεν αποτελούσαν αυτό που θα λέγαμε ένα τυπικό ζευγάρι. Παθιασμένοι και οι δύο με τις πτήσεις και την περιπέτεια αποφάσισαν να κάνουν κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο. Να διασχίσουν με ελεύθερη πτώση το στενό μεταξύ του Λος Άντζελες και της νήσου Καταλίνα, με τον Rex Pemberton να φορά απλά μια ειδικά διαμορφωμένη στολή χωρίς καμία άλλη μηχανική πρόωση, απόπειρα που αν πετύχαινε θα καθιστούσε τον 37χρονο Αυστραλό, τον πρώτο άνθρωπο στη γη που θα κατάφερνε κάτι τέτοιο.

Σε μια τόσο παράτολμη ιδέα ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό συστατικό, αφού ακόμα και το μικρότερο λάθος κατά πάσα πιθανότητα θα αποβεί μοιραίο. O Rex και η Melissa εμπιστεύτηκαν το  Jeep® Renegade και ειδικότερα την κορυφαία έκδοση Trailhawk για να φτάσουν στα πλέον απρόσιτα σημεία και να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους για αυτό το μοναδικό εγχείρημα. Έχοντας την πιστοποίηση Trail Rated, η οποία διασφαλίζει τις μέγιστες εκτός δρόμου δυνατότητες, το Renegade Trailhawk αντιμετώπισε με ευκολία κάθε διαδρομή στις αχανείς αμμώδεις και βραχώδεις περιοχές της Καλιφόρνια. Άλλωστε για περισσότερα από 75 χρόνια το όνομα Jeep είναι συνυφασμένο με την έννοια της ελευθερίας και της δυνατότητας να φτάνει κανείς και στα πλέον απρόσιτα σημεία του πλανήτη με άνεση και ασφάλεια.

Ο Rex Pemberton έμπειρος wingsuite flyer σχεδίασε το Χ-11, μια πρωτότυπη δελταπτέρυγη κατασκευή από ανθρακονήματα η αεροδυναμική απόδοση της οποίας θα τον βοηθούσε ξεκινώντας 17.999 πόδια πάνω από την  πόλη του Λος Άντζελες να καλύψει τα 14 μίλια θάλασσας που χωρίζουν την πόλη της Καλιφόρνια από την Καταλίνα, νησί διάσημο ως κέντρο εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του 2ου Π.Π. και σήμερα εντυπωσιακό τουριστικό θέρετρο.

Σε αυτή την πτήση ο Rex θα ανέπτυσσε ταχύτητες άνω των 380χλμ./ώρα, όμως η ταχύτητα δεν είναι το μοναδικό συστατικό που χρειάζεται για να καλυφθεί η απαιτούμενη απόσταση και να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Η πορεία με στόχο την ολοκλήρωση αυτού του άθλου, αλλά και το αποτέλεσμα της προσπάθειας καταγράφηκαν σε μια σειρά 6 σύντομων επεισοδίων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η AMG εγκαταλείπει τον V8 για χάρη ενός υβριδικού 4-κύλινδρου στη νέα C63;

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

BMW 320d Mild Hybrid. Εστιασμένο στην οδήγηση

cars

Νέα Nissan SUVs στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης

cars

BMW i4. Ένα ηλεκτρικό sport sedan με έως 530 ίππους και 590 χιλιόμετρα αυτονομία.

cars

Γιώργος Καρκάς για Άννα Μαρία Βέλλη: Κάθε φορά που της πέφτουν οι followers επαναφέρει το θέμα

cars

Η AMG αποκαλύπτει την ραχοκοκκαλιά της νέας SL.

cars

Η Renault “σπάει” σε 5 ανεξάρτητες επιχειρήσεις!

cars

Μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία άνω των 1000 χλμ υπόσχεται η Toyota

cars