CARSNEWS
AUTONEWS

Jeep Wrangler 4xe. Το ισχυρότερο Wrangler είναι υβριδικό!

Η Jeep έχει κάνει σαφή την πρόθεση της να εξηλεκτρίσει την γκάμα της και τα πρώτα μοντέλα που εξοπλίστηκαν με ένα plug-in υβριδικό σύνολο ήταν τα Renegade και  Compass που παρουσιάστηκαν στα μέσα του καλοκαιριού. Η αμερικανική εταιρία συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε αποκαλύπτοντας το κορυφαίο Wrangler 4xe που χαρακτηρίζεται από την ίδια ως η “πλέον τεχνολογικά προηγμένη και φιλική στο περιβάλλον” έκδοση του εμβληματικού 4×4 και υπόσχεται βελτιωμένη ευχρηστία τόσο στην άσφαλτο, όσο και εκτός δρόμου σε σύγκριση με το standard μοντέλο.

Αυτό που κάνει το Wrangler… “4xe” είναι φυσικά το κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας είναι τοποθετημένος μπροστά από τον κινητήρα και ο άλλος μπροστά από το κιβώτιο ταχυτήτων και τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από μία μπαταρία 400V και 17kWh η οποία φορτίζει είτε μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας, είτε μέσω μίας θύρας φόρτισης στο εμπρός-αριστερά φτερό. Όπως αρμόζει σε ένα Wrangler δε, η κίνηση περνά στον δρόμο και από τους 4 τροχούς μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης, αφού πρώτα περάσει από το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο.

Συνολικά, το Wrangler 4xe προσφέρει 380 ίππους και 637 Nm ροπής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και επαρκώς προστατευμένη ώστε να μην επηρεάζει ούτε τους χώρους της καμπίνας ούτε τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου. Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικά modes οδήγησης: Hybrid, Electric και eSave με την πρώτη να συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα με τους ηλεκτροκινητήρες, την δεύτερη να διακόπτει τη λειτουργία του βενζινοκινητήρα και την τρίτη να τον χρησιμοποιεί αποκλειστικά. Η παρακολούθηση του κινητήριου συνόλου γίνεται μέσω μίας νέας οθόνης “Eco Coaching” ενώ υπάρχει και η λειτουργία “Max Regen” που μεγιστοποιεί την επίδραση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας για την ταχύτερη φόρτιση της μπαταρίας. Αισθητικά πάντως, το plug-in υβριδικό Wrangler 4xe δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από το απλό Wrangler, αν εξαιρέσει κανείς τις μπλε λεπτομέρειες στο αμάξωμα και την καμπίνα.

The post Jeep Wrangler 4xe. Το ισχυρότερο Wrangler είναι υβριδικό! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Golf GTI. Αναδρομή στις επτά γενιές του εμβληματικού μοντέλου, πρίν τη παρουσίαση της όγδοης

cars

Ο F. Vasseur στη θέση του Binotto στη Ferrari

cars

Ram 1500 Revolution BEV Concept 2023 – Ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί…

cars

Χωρίς το κορυφαίο “Plaid+” το νέο Tesla Model S.

cars

Με τη βοήθεια της Ford, το Volkswagen Amarok αρχίζει να παίρνει μορφή!

cars

BMW X1 xDrive 25e. Στο «ρεύμα» της εποχής

cars

Η Mάγισσα: Η ώρα της μεγάλης μάχης για Λασκαραίους και Γερακάρηδες φθάνει

cars

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε ξεκινά η υποβολή τους

cars

Οδική Ασφάλεια: Σταθερά στα τάρταρα – Αποδεκατίζεται καθημερινά ενεργός πληθυσμός

cars