CARSNEWS
AUTONEWS

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept. Ένα όνειρο με V8 soundtrack!

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την τελευταία φορά που ένα Jeep Wrangler εξοπλιζόταν με έναν V8 κινητήρα. Τότε, ήταν το CJ με έναν 5-λιτρο V8 ο οποίος απέδιδε 125 ίππους και σχεδόν 300 Nm ροπής – νούμερα που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν εντυπωσιακά. Παράλληλα, όλον αυτόν τον καιρό, η Jeep άκουγε τις παρακλήσεις των οπαδών του Wrangler και τους έβλεπε να στρέφονται στην αγορά aftermarket για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Σε περίπτωση που δεν το καταλαβαίνεις, αυτά είναι χαμένα έσοδα, οπότε η αμερικανική εταιρία αποφάσισε να τους κάνει το… χατίρι και το πρώτο βήμα, είναι το Wrangler Rubicon 392 Concept.

Ένα πρωτότυπο που εξοπλίζεται με τον θρυλικό Hemi V8, ο οποίος παράγει 450 ίππους και 610 Nm ροπής από 6,4 λίτρα χωρητικότητας και συνδυάζεται με ένα heavy-duty 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και μία σειρά off-road καλούδια που βελτιώνουν το ήδη καλό Wrangler με κάθε πιθανό τρόπο. Φυσικά, η αμερικανική εταιρία εστιάζει στις εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου με Dana 44 άξονες, μία full-time transfer case δύο σχέσεων, εμπρός και πίσω διαφορικά που κλειδώνουν ηλεκτρικά, ένα lift kit 5 εκατοστών από τον κατάλογο της Jeep Performance Parts και beadlock ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών που “ντύνονται” με ελαστικά διαμέτρου 37 ιντσών. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να μπορούν να σταματήσουν το Wrangler Rubicon 392 Concept ενώ αξίζει να αναφέρουμε και το προφανές: ο ατμοσφαιρικός V8 των 6,4 λίτρων αναβαθμίζει σημαντικά και τις επιδόσεις του Wrangler με το 0-96 km/h να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα!

Το πακέτο συμπληρώνουν μία σειρά αισθητικών παρεμβάσεων με τις “half doors”, το Granite Crystal αμάξωμα και τις μπρονζέ πινελιές σε διάφορα σημεία. Μοναδικό είναι και το εσωτερικό, όπου την παράσταση κλέβουν τα “Red Rock” δερμάτινα καθίσματα με τις χρυσές ραγές και το νέο τιμόνι ενώ στον τομέα της ακουστικής, η νέα εξάτμιση παρέχει δύο διαφορετικά modes που αλλάζουν την ένταση του V8 με το πάτημα ενός κουμπιού. Το καλό γίνεται ακόμα καλύτερο  με τον υπαινιγμό της Jeep ότι σύντομα, η ευχή των ενθουσιωδών οπαδών της θα γίνει πραγματικότητα. Πόσο σύντομα; Άγνωστο, αλλά απ’ ότι φαίνεται, η εταιρία έχει κάθε πρόθεση να περάσει το concept στην παραγωγή!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πιο αξιόπιστη εταιρία στις Η.Π.Α. η Mazda!

cars

Kosmocar. Δώρισε ένας ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β.

cars

Επεκτείνεται η ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μεταβίβαση οχήματος

cars

Νέο Opel Astra. Στη φάση των τελικών δοκιμών πρίν τη παρουσίασή του

cars

H Lady Gaga είναι στα καλύτερα της – Οργιάζουν οι φήμες για αρραβώνα

cars

Η Volvo ετοιμάζει για το 2023 το XC100 Recharge!

cars

BMW Z4 με γεύση από… Kia!

cars

Audi Q3 35 TFSi S Tronic. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Fiat Panda Trussardi. Μοδάτο

cars