CARSNEWS
NEW MODELS

Kia: Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων εξαλείφει τις τυφλές γωνίες

Μπορεί ο έλεγχος των πλευρικών καθρεφτών να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε κάθε αλλαγή λωρίδας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο οδηγός θα πάρει όλη την πληροφορία που θέλει, από μία μόνο ματιά. Στην περιμετρική του ορατότητα υπάρχουν κάποια τόξα που δεν καλύπτονται. Μιλάμε συγκεκριμένα για τις τυφλές γωνίες, το χώρο που μεσολαβεί μεταξύ της εικόνας των καθρεπτών και των όσων μπορεί να δει από το πλαϊνό παράθυρο.

Τα συστήματα Blind Spot είναι περίπου 15 χρόνια που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν, σε διάφορα μοντέλα, συνήθως ανάβοντας κάποια λαμπάκια στους εξωτερικούς καθρέφτες ή παράγοντας ηχητικά σήματα, στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να στρίψει, ενώ υπάρχει και άλλο όχημα, παράλληλα κινούμενο με το δικό του. Η Kia έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση εδώ, με το Blind-Spot View Monitor.

Χρησιμοποιώντας οπτικούς αισθητήρες τοποθετημένους κάτω από τους καθρέπτες, το σύστημα αυτό μπορεί να αναγνωρίζει πιθανά εμπόδια. Αυτά θα τα προβάλλει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων «Supervision» του αυτοκινήτου, διαστάσεων 12,3 ιντσών και υψηλής ανάλυσης, 1920×720 pixel. Ανάλογα με το από ποια πλευρά ετοιμάζεται ο οδηγός να στρίψει, θα μετατρέπει το δεξί ή αριστερό κύριο όργανο σε οθόνη, που προβάλλει την αντίστοιχη εικόνα του δρόμου.

Η τεχνολογία Blind-Spot View Monitor ξεκινά αρχικά να προσφέρεται στο νέο Kia Sorento, αργότερα όμως θα περάσει και σε άλλα μοντέλα παραγωγής. Ως σύστημα, θα συνοδεύεται από τα Surround View Monitor και Parking Collision-Avoidance Assist, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία του παρκαρίσματος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1 GTR Long Tail

cars

Δοκιμάζουμε το εκθαμβωτικό Peugeot 2008 στην έκδοση των 1.199 κ.εκ.

cars

Ανανέωση για το SsangYong Tivoli

cars

Θερμαινόμενοι υαλοκαθαριστήρες από την Lincoln

cars

Το 700 CL-X της CFMOTO έρχεται και στην Ελλάδα

cars

Volvo EX90: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο επταθέσιο SUV των Σουηδών (videos)

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Hyundai Kona των 141 ίππων

cars

Γιατί τα πρωτότυπα μοντέλα έχουν τέτοιο καμουφλάζ;

cars

Το pick-up των ονείρων σας δια χειρός Mercedes και Mansory

cars