CARSNEWS
AUTONEWS

Kia: Ούτε το Seltos για την Ευρώπη. Αλλά το Imagine περνά στην παραγωγή!

Η Kia συνεχίζει να μας στενοχωρεί καθώς έπειτα από την αποκάλυψη ότι το άκρως εντυπωσιακό και ενδιαφέρον Optima δεν θα προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά, ο COO της, Emilio Herrera δήλωσε ότι το ίδιο ισχύει και για το Seltos που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε ως ένα παγκόσμιο μοντέλο το οποίο θα μπορούσε, δυνητικά, να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Stonic και το Sportage. Αυτό όμως δεν θα συμβεί καθώς ο Herrera ανέφερε πως το Seltos δεν εξελίχθηκε με βάση τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού στην Ευρώπη ενώ συμπλήρωσε πως η επιτυχία των Sportage και Sorento καθιστούν το λανσάρισμα του νέου SUV περιττό.

Υπάρχουν όμως και κάποια ευχάριστα νέα από το στρατόπεδο της κορεατικής φίρμας. Ο Herrera, σε συνέντευξη του σε διαφορετικό μέσο αποκάλυψε ότι “σε 1 με 2 χρόνια” θα λανσαριστεί η έκδοση παραγωγής του Imagine by Kia. Ενός αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου που σχεδιάστηκε συνειδητά ώστε να θολώνει τα όρια ανάμεσα στις κατηγορίες παίρνοντας την μορφή ενός οχήματος στο C-segment με τα μυώδη χαρακτηριστικά ενός SUV, τον αθλητισμό ενός sedan και την πρακτικότητα/ευρυχωρία ενός crossover. Ο Herrera δεν συζήτησε ιδιαίτερα το πώς θα μεταμορφωθεί το concept ώστε να λανσαριστεί στην αγορά αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να δει κανείς ότι πολλές λεπτομέρειες (βλ. “suicide” πόρτες, πληθώρα οθονών, τεράστιο παρμπρίζ που εκτείνεται ως την οροφή κ.ά.) μάλλον δεν θα περάσουν στην παραγωγή.

Ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον ως ένας πιθανός ανταγωνιστής του Polestar 2 καθώς το στιλ του αμαξώματος και τα χαρακτηριστικά που θέλει να προσδώσει η Kia στο πλήρως ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του Imagine, εκεί το τοποθετούν. 1-2 χρόνια δεν είναι πολύς καιρός, οπότε μείνε συντονισμένος!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bentley Continental GT. Έφτασε τις 80.000 πωλήσεις και το γιορτάζει

cars

Στις 23 Φεβρουαρίου το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5.

cars

Skoda Enyaq iV. Διαθέσιμο σε δελεαστική τιμή

cars

F-150 Raptor v Ranger Raptor v Mercedes X-Class v VW Amarok. Η μάχη των pickups!

cars

Βίντεο με την ανάσυρση της σορού του TikToker, Tzane, από τους ιταλούς πυροσβέστες

cars

Οι Πανθέοι – Spoiler: Ο Ανδρέας μοιράζεται τις υποψίες του με τον Λουκά

cars

MAZDA CX-30. Ήρθε και στη χώρα μας

cars

Στους 137 οι νεκροί από το μακελειό στη Μόσχα – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των σορών και πάνω από 100 οι τραυματίες

cars

Θεσσαλονίκη: Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε σε δύο τρανσέξουαλ άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους – Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

cars