CARSNEWS
AUTONEWS

Kia EV6. Το νέο ηλεκτρικό crossover είναι σχεδόν έτοιμο.

Η Kia αποφάσισε να σηκώσει λίγο το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε το πρώτο εξειδικευμένο ηλεκτρικό μοντέλο της, αποκαλύπτοντας και την στρατηγική που θα ακολουθήσει για την ονομασία όχι μόνο του EV6, αλλά όλων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που εξελίχθηκαν εξ αρχής ως ηλεκτρικά και δεν αποτελούν εκδόσεις ήδη υπαρχόντων σειρών.

EV6 λοιπόν. Απλό. Σχεδόν αυτονόητο αν σκεφτείς ότι το “EV” υποδηλώνει την ηλεκτρική φύση του αυτοκινήτου και το “6” χρησιμοποιείται ως ένδειξη για το μέγεθος του. Το EV6 λοιπόν, θα είναι το πρώτο μοντέλο της κορεατικής φίρμας που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ως αποκλειστικά ηλεκτρικό και το πρώτο που θα κάνει χρήση του νέου σήματος. Ένα μοντέλο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Imagine concept του 2019, παρά το γεγονός ότι τα teasers της Kia αποκαλύπτουν αρκετές αλλαγές στο design των φωτιστικών σωμάτων τουλάχιστον.

Το EV6 θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Kia που θα βασίζεται στην E-GMP αρχιτεκτονική, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Ioniq 5 πριν από λίγο καιρό. Θεωρούμε δεδομένα λοιπόν χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα φόρτισης 800V, η μέγιστη αυτονομία που αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα και πιθανότατα, η προσφορά δύο πακέτων μπαταριών (με 58 και 72,6 kWh) και δύο εκδόσεων όσον αφορά στους ηλεκτροκινητήρες – μία με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα και μία με δύο κινητήρες και τετρακίνηση. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες, οπότε καλύτερα να περιμένουμε από την ίδια την Kia τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της, όταν κρίνει πως έφτασε η ώρα για την παρουσίαση του.

The post Kia EV6. Το νέο ηλεκτρικό crossover είναι σχεδόν έτοιμο. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat 128. Καινοτομίες 50 ετών!

cars

Jeep Renegade – Με νέο χρηματοδοτικό

cars

Ο καιρός σήμερα 12/4/2024

cars

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Η Hofele φέρνει “αέρα Maybach” στην Mercedes GLE.

cars

Aυτοκίνητο της Χρονιάς Για την Ελλάδα – Αυτή είναι η τελική δεκάδα

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 14/4/2024

Bury

BMW X5 M & X6 M. Η 3η γενιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη!

cars